Pénzügyi öngondoskodásra tanítják az SOS Gyermekfalu lakóit a Morgan Stanley önkéntesei

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 29. 10:05

Harminc fiatal látogatott el a Morgan Stanley budapesti irodájába az SOS gyermekfaluból. A vállalat nemcsak anyagi támogatásával, hanem szaktudásával is aktívan segíti a gyermekfaluban élő fiatalokat, ennek keretében fejlesztő és mentoráló foglalkozásokat is szerveznek. 

Az elmúlt években a vállalat munkatársai többször is jártak a gyermekfaluban, vezettek foglalkozásokat vagy végeztek más jellegű önkéntes munkát. A közösen szervezett nyílt nap célja, hogy a gyermekfalu lakói személyes betekintést nyerjenek egy globális nagyvállalat mindennapjaiba, megismerhessék azt, hogy mivel foglalkozik egy kockázatelemző, banki informatikus vagy éppen pénzügyi szakember a vállalatnál. A kiscsoportos foglalkozások keretében álláskeresési és karrier-tanácsadásra is sor került az augusztus 17-ei látogatáson.

 

„A Morgan Stanley cégkultúrájának fontos része az önkéntesség, hiszünk ennek erejében, rendszeresen részt veszünk a minket befogadó közösségek életében. Fontos, hogy a vállalat anyagi támogatása mellett az önkéntes kollégák saját munkájukkal is segíthetik a partnereket, közvetlenül is részt vesznek az együttműködésekben. Csak 2017-ben közel 8600 órát töltöttek a budapesti iroda dolgozói önkéntes munkával. Büszkék vagyunk rá, hogy több éve segíthetjük az SOS gyermekfalu lakóit. Együttműködésünk fontos részeként önkénteseink az oktatásban is részt vesznek, igyekszünk segíteni a fiatalok felkészülését a munka világára, a karrierválasztásra, a gyermekfalu utáni életre. Szeretnénk megmutatni nekik, hogyan készülhetnek fel egy állásinterjúra, miként írhatnak jó önéletrajzot, sőt, a jövőben alapvető pénzügyi ismeretekre is oktatjuk majd a gyerekeket” – mondta Juvancz Beáta a Morgan Stanley Magyarország pénzügyi részlegének ügyvezető igazgatója. „Azt reméljük, hogy a Morgan Stanley irodájában eltöltött nap segíthet a fiataloknak, hogy közelebb kerüljenek a munka világához. Inspirációt és motivációt meríthetnek, de gyakorlati tudást is, amivel könnyebben találhatnak majd szakmát, állást.” – tette hozzá.

 

 

Pénzügyi tananyagot írnak a Morgan Stanley önkéntesei a gyermekfalu lakóinak

A Morgan Stanley önkéntesei most fejlesztik annak a távoktatási tananyagnak az alapjait, amely segítségével alapvető pénzügyi ismeretekre is oktathatják majd a faluban élő fiatokat országszerte. "A Morgan Stanley szakemberei által összeállított tananyag és mentorálás célja, hogy támogassa a fiatalokat az öngondoskodásban, a felelős pénzügyi döntések meghozásában az önálló felnőtt élet során. Az önkéntesek által összeállított tudásanyag egyedülálló, hiánypótló lehetőség, hiszen a gyermekek máshol nem részesülhetnének hasonló jellegű képzésben. Legtöbbünk a zsebpénz vagy a fizetés beosztását, a pénzügyi öngondoskodás alapjait a családban a szülőktől, nagyszülőktől tanulja meg. Az SOS Gyermekfalvakban 400 gyermeknek adunk otthont nevelőszülőknél, akik valamilyen oknál fogva nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Éppen ezért fontos, hogy a nevelőszülők mellett további lehetőséget adjunk, hogy a gyermekek elsajátíthassák ezt a tudást.” – mondta el Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalu adományozási és kommunikációs igazgatója. „A Morgan Stanley évek óta rengeteg támogatást ad számunkra. Még értékesebbé teszi ezt az együttműködést az a törődés és tudás-átadás, amivel a vállalat önkéntesei fordulnak évről-évre a nálunk élő gyermekekhez.” – foglalta össze.

 

A Morgan Stanley a világ egyik legnagyobb pénzintézete, Magyarországon nem végez klasszikus banki tevékenységet.  A budapesti iroda elsősorban az informatikai, programozás, alkalmazásfejlesztés területén segíti a cégcsoport munkáját, mindemellett jelentős a kockázatkezelő, matematikai modellező és pénzügyi részleg munkája is.