A DC-GH5 új firmware-frissítést kapott

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 1. 12:12

A Panasonic bejelentette a DC-GH5 teljesítményét tovább fokozó új, Ver. 2.0 firmware-frissítést. A GH5 kamerát világszerte használó neves fotósokkal és operatőrökkel egyeztetve a Panasonic megvizsgálta, milyen új funkciókat igényelnek leginkább a felhasználók, és ezeket figyelembe véve fejlesztette az új firmware-t. Így nem csak egy egyszerű firmware-frissítésről van szó, hanem a kamera teljesítményének olyan egyedi fejlesztéséről, amely megfelel a professzionális GH5-felhasználók igényeinek.

 

Az új firmware az alábbi fejlesztéseket tartalmazza:

1. Kompatibilitás a „LUMIX Tether” PC szoftverrel

Az új firmware lehetővé teszi a fényképezést USB-kapcsolattal, a „LUMIX Tether” szoftver használatának segítségével. A felhasználók PC számítógépről USB-kapcsolaton keresztül vezérelhetik a kamerájukat. A szoftverrel a számítógép képernyőjén visszanézhetőek a képek fotózás közben, ami nagyon hasznos a divat-, reklám-, portré-, termék- és egyéb fotózásoknál, amikor azonnali megerősítés kell a képekről.  A [6K PHOTO] és [4K PHOTO] funkciót használva a felhasználók a számítógépen keresztül indíthatják el és állíthatják meg a videorögzítést. A számítógépen kiválasztható a mentési helyként használatos mappa is.

 

2. Továbbfejlesztett autofókusz-teljesítmény

 

 

3. Megnövelt [6K PHOTO] és [4K PHOTO] teljesítmény

*A [Hurokfelvétel] [6K PHOTO] üzemmódban történő alkalmazásához Video Speed Class 90 kategóriájú Panasonic SD memóriakártya használata javasolt.

 

4. Új ALL-Intra videorögzítő üzemmód

*A 4K ALL-Intra videorögzítéshez minimum Video Speed Class 60 kategóriájú Panasonic SD memóriakártya használata javasolt. A funkciót működés közben Video Speed Class 90 kategóriájú Panasonic SD memóriakártyával vizsgálták be.

 

5. 4K HDR videorögzítés

 

6. Továbbfejlesztett anamorf videorögzítési üzemmód

*HEVC képrögzítéssel

 

 

7. A készülékbe épített képstabilizátor továbbfejlesztése (képstabilizátor)

 

8. A fehéregyensúly-beállítás korrekciója

 

9. Továbbfejlesztett Time Lapse Shot (késleltetett exponálás)

 

10. Továbbfejlesztett Power Save LVF Shooting (energiatakarékos LVF felvétel)

 

11. Vezeték nélküli funkciók

 

12. Egyéb fejlesztések

 

A DC-GH5 új 2.0 firmware verziója a tervek szerint 2017. szeptember végén lesz elérhető az alábbi LUMIX ügyfélszolgálati honlapon: LUMIX DC-GH5 Firmware 2.0 verzió: http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/