Az LG és a Bang & Olufsen bemutatja a BeoVision Eclipse TV-t

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 1. 10:23

Az LG Electronics (LG) és a Bang & Olufsen a berlini IFA-n mutatja be az első, a két cég által közösen kifejlesztett szórakoztató elektronikai terméket, a BeoVision Eclipse TV-t.

A prémium televíziózási élmény új dimenzióját jelentő BeoVision Eclipse TV a két vállalat közötti, még 2016 márciusában bejelentett stratégiai együttműködés első lépését és lényegét testesíti meg. Az LG úttörő OLED technológiájának és a Bang & Olufsen méltán híres esztétikai és akusztikai precizitásának ötvözése egyszerre hivatott lenyűgözni a fogyasztókat, az audiofileket és a szakértőket világszerte. A kifinomult BeoVision Eclipse készülékben egymásra talál az LG OLED technológiájára jellemző legmélyebb, tökéletes fekete és kiemelkedő képminőség a Bang & Olufsen kifinomult audiotechnológiájával.

Az LG és a Bang & Olufsen együttműködése a BeoVision Eclipse TV kapcsán teljesen az alapoktól indult el 2016-ban. Két mérnök- és formatervező-csapat dolgozott együtt közel 8000 km és hét időzóna távolságra egymástól a dániai Struerben és a dél-koreai Szöulban, hogy kifejlesszék azt az OLED televíziót, amely elsőként viselheti büszkén a Bang & Olufsen nevet. A közös munka eredménye, ahogyan arról a 2017-es IFA látogatói maguk is meggyőződhetnek majd, egy valódi műalkotás lett.

„A nagymúltú Bang & Olufsen a dizájn és hangtechnika terén már jól ismert szakértelemmel alkotta meg ezt a gyönyörű televíziót. A vásárlók azonnal fel fogják ismerni benne az LG OLED technológiájára jellemző kiemelkedő képminőséget” — mondta Lee Sang-woo, az LG Electronics szórakoztató elektronikai üzletágának alelnöke. „Nagy várakozással tekintünk a további közös munka elé” — tette hozzá. 

Az LG-vel való együttműködés a Bang & Olufsen stratégiájának kezdeti lépése, a cég partnerkapcsolatok segítségével bővíti technológiai képességeit és kapacitásait. Ennek köszönhetően a Bang & Olufsen a cég alaptevékenységére számító hangtechnikára, formatervezésre és kivitelezésre koncentrálhat, miközben tovább optimalizálhatja beszállítói láncát, fejlesztéseit, gyártási és szolgáltatási folyamatait, hosszú távon javítva a vállalat jövedelmezőségét.

„A Bang & Olufsen és az LG egyaránt nagy hagyományokkal rendelkezik az innováció és a szakértelem terén” — mondta Stefan K. Persson, a Bang & Olufsen elnökhelyettese. „A két cég együtt törekszik arra, hogy a világszínvonalú dizájn és az élvonalbeli technológia társításával új területeket hódítson meg. Közös munkánk eredménye, a BeoVision Eclipse tökéletesen példázza együttműködésünk lényegét.”