Neves írók közreműködésével készül a Xerox idei nagy könyvmeglepetése

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 14. 13:27

Egyedülálló irodalmi mű létrehozásába fogott bele a Xerox. A Set The Page Free elnevezéssel útjára indított programjuk 14 ünnepelt, díjnyertes író és kreatív szakember együttműködésével valósul meg, akik vállalták, hogy közösen alkotnak meg egy könyvet, ami a munka világáról és azon belül a modern munkahelyről szól. 

A készülő kötet attól lesz igazán különleges, hogy a különböző múlttal, stílussal rendelkező szerzők a saját elképzelésük, perspektívájuk szerint vetik papírra a témáról vallott gondolataikat a saját fejezeteikben, így várhatóan rövid történetek, versek, dalok egyaránt helyet kapnak majd az oldalakon.

 

A könyv elkészítésében Lee Child, Joshua Ferris, Roxane Gay, Gary Shteyngart, Jonathan Ames, Billy Collins, Jonathan Coulton, Sloane Crosley, Jonathan Safran Foer, Chip Kidd, Valeria Luiselli, Alain Mabanckou, Aimee Mann és Joyce Carol Oates vesz részt. A tervek szerint a szerzőktől beérkező írásokból idén késő októberre áll össze a kész kötet, amelyet a Xerox először angol nyelven, ingyenesen letölthető eBook formátumban fog elérhetővé tenni. 

 

A vállalat technológiája, szoftverei, illetve applikációi révén teljes körű támogatást nyújt az íróknak, hogy ez a kezdeményezés sikerrel járjon. A cég többek között rendelkezésükre bocsátja a széles körű fordítói szolgáltatást nyújtó Xerox Easy Translator Service alkalmazását, a hangfelismerő technológiáját, illetve a felhőszolgáltatásokhoz való hozzáférést is biztosítja a szkennelés, a megosztás minél egyszerűbb, könnyedebb menedzseléséhez.

 

 

“A Xerox a modern munkahelyeken zajló változások középpontjában áll. Nekünk nem az számít, hogy ki és milyen feladatot szeretne végrehajtani, hanem az, hogy az emberek zökkenőmentesen végezzék a munkájukat, bárhol is legyenek. A Set The Page Free program ezeket a kapcsolatokat hozza közelebb, és teszi átélhetővé mindenki számára.” – hangsúlyozta Jeff Jacobson, a Xerox vezérigazgatója.

 

A Set The Page Free program a 92nd Street Y és a Worldreader nonprofit szervezetekkel közösen valósul meg. Előbbi az írók, művészek könyveinek megjelentetésén túl arra fókuszál, hogy minél szorosabb kapcsolatot építsen ki világszerte a szerzők és az olvasók közt különböző programok, digitális fesztiválok, online szemináriumok és live stream események révén.  A Worldreader pedig élen jár az olvasás nemzetközi népszerűsítésében, és a hátrányos helyzetűek felkarolásában ezen a téren is. Erőfeszítéseiknek köszönhetően ma már ötven országban, több mint félmillió gyermek, illetve család ingyenesen fér hozzá a digitális könyvtárak kínálatához.

 

A SetThePageFree.com oldal folyamatosan frissül új tartalmakkal, szerzői videókkal, podcast interjúkkal, továbbá hírekkel a könyv megjelenésével kapcsolatban. A program kidolgozásában, a Xerox partnerei a Y&R New York és a médiastratégiát megvalósító MEC Global voltak. (Kövesse a #SetThePageFree bejegyzéseket, hogy mindig eljussanak önhöz a legfrissebb információk.)