Kihirdették a „Digitális Esély 2017” pályázat nyerteseit

forrás: Prím Online, 2017. október 19. 08:59

Az Infotér konferencián, az infokommunikációs szektor és a kormányzati szereplők legnagyobb közös rendezvényén hirdették ki a „Digitális Esély 2017” pályázat eredményeit. Idén tizenegy, hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet projektjavaslatát díjazták.

A hátrányos helyzetű fiatalok IT oktatásával foglalkozó civil szervezetek képviselőinek Sík Zoltán Nándor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) alelnöke és Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója adta át a támogatásról szóló okleveleket.

 

A szervezetek összesen tízmillió forint támogatást kapnak. A díjazottak:

 

 

Sík Zoltán Nándor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács alelnöke a díjátadón kiemelte: „A Digitális Esély pályázat kiválóan illeszkedik a kormány Digitális Jólét Programjához, amelynek célja, hogy minél nagyobb mértékű, minél több emberhez eljutó digitális fejlesztések valósuljanak meg. A benyújtott pályázatokat áttekintve korábban elsősorban a felhasználói szintű infokommunikációs ismeretek elsajátítását elősegítő programokkal indultak a civil szervezetek, míg az idei évben markánsan megjelentek a programozás, a kódolás, valamint a robotika oktatását támogató kezdeményezések is. Az ilyen típusú oktatás sok esetben kiscsoportos műhelymunka keretében történik majd, így az informatikai gondolkodás elsajátításán túl a gyermekek szociális készségei is javulnak. Ez a tudás a mai világban konkrét boldogulást, munkaerő-piaci versenyelőnyt jelent majd számukra.”

 

„A Digitális Esély pályázat négy évvel ezelőtt indult, az SAP szoftvercég és az NHIT együttműködésének köszönhetően. A program azóta minden évben hozzájárul a hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkóztatásához Magyarországon, az idén várhatóan 1500 fiatal számára hozza közelebb a digitális világot” – mondta el Ablonczy Balázs. Az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója aláhúzta: az SAP számára a gazdaság digitális átalakulásának támogatása még hangsúlyosabbá válik a Magyar Kormánnyal kötött stratégia megállapodás alapján.