A Fujitsu az SAP-val összefogva támogatja az ügyfelek digitalizációját

forrás: Prím Online, 2017. november 16. 11:38

A Fujitsu SAP-megoldásokkal egységesíti és alakítja át folyamatait az EMEIA-régióban, hogy belső rendszerei készen álljanak a digitális kor kihívásaira.

SAP-beruházása részeként a Fujitsu az SAP Ariba* egységes, integrált felhőmegoldással váltja ki eddigi öt különálló beszerzési környezetét. A korábban már bejelentett OneERP kezdeményezés keretében a vállalat valamennyi operatív funkcióját modernizálja, a pénzügyet, a beszerzést és az ellátási lánc kezelését is beleértve. 

 

A bejelentés megerősíti a Fujitsu és az SAP kapcsolatát. Idén júniusban a vállalatok szándéknyilatkozatot írtak alá együttműködésükről, amelynek első szakaszában az SAP S/4HANA támogatását, valamint az SAP Leonardo és a Fujitsu Human Centric AI Zinrai rendszerek összekapcsolását állítják a középpontba. 

 

A Fujitsu és az SAP nagy teljesítményű, innovatív új felhőmegoldásokkal látják el ügyfeleiket globális szinten. Együtt dolgoznak például a diszkrét és folytonos gyártást támogató megoldások fejlesztésén. Ennek részeként olyan végponttól végpontig terjedő rendszereket terveznek meg, és szállítanak, amelyek mindkét fél szoftvereit és szolgáltatásait tartalmazzák. A Fujitsu és az SAP a Fujitsu K5 felhőszolgáltatását is szeretnék kiterjeszteni, hogy rugalmas és skálázható, igény szerinti formában tudjanak nagyvállalati szintű SAP-alkalmazásokat nyújtani a felhőből közös ügyfeleinek. A szorosabb műszaki együttműködés mellett a partnerek új piacra lépési modelleket és alkalmazásokat is kidolgoznak, és kínálnak majd. Olyan iparágspecifikus szolgáltatások bevezetésére készülnek, amelyek a Fujitsu IoT-szakértelmét kamatoztatva támogatják az SAP HANA, mint egységes adatplatform használatát. 

 

 

„Az ERP-technológia gyökeres változáson megy keresztül, mind a róla alkotott képet, mind pedig az általa kiváltott potenciális hatást tekintve. Saját üzleti folyamataink átalakításához vásárolunk most SAP-megoldásokat, hogy beszerzési ciklusunk egészében ki tudjuk aknázni a felhő skálázhatóságában és elérhetőségében rejlő lehetőségeket. Izgatottan várjuk, hogy együttműködésünket még szorosabbra fűzve, közös ügyfélkörünkre is ki tudjuk terjeszteni ezeket az előnyöket, és lehetővé tegyük számukra, hogy működésüket átalakítva és stratégiai funkcióikat megerősítve intelligens képet kapjanak a vállalat egészéről, és lépést tartsanak a változásokkal” – nyilatkozta Duncan Tait,  a Fujitsu vezérigazgatója, alelnöke, valamint Amerikáért és EMEIA-régióért felelős vezetője.

 

„A digitális átalakuláshoz olyan fokú agilitásra és rugalmasságra van szükség, amilyet csak a felhőinfrastruktúra képes biztosítani. A vállalati ERP alaprendszer sem kivétel e szabály alól. Az SAP folyamatosan bővíti és mélyíti felhőkínálatát annak érdekében, hogy a Fujitsu és a hozzá hasonló ügyfelek hatékonyan kézben tarthassák működésük minden szakaszát, követve az iparágban zajló szédítő ütemű változásokat, és kielégítve a fogyasztók és a dolgozók elvárásait. Kibővített partnerkapcsolatunk keretében a Fujitsu és az SAP egymást jól kiegészítő készségeit ötvözve, még több lehetőséget kínálunk ügyfeleinknek ahhoz, hogy lépést tartsanak a technológiai fejlődéssel, és megvalósítsák merész innovációs és transzformációs terveiket” – jelentette ki Robert Enslin, az SAP igazgatóságának tagja és felhőüzletágának elnöke.

 

______________ 

* A Fujitsu EMEIA 2017. szeptember 27-én bemutatott SAP Ariba platformja része a vállalat jelenleg zajló stratégiai üzleti átalakításának, amelynek célja, hogy képessé tegye a Fujitsut a folyamatos innovációra. Az új SAP Ariba platform egységes, integrált felhőmegoldást biztosít, és új, szabványosított folyamatokat vezet be. Javítja a profitabilitást, hosszú távon fenntartható előnyhöz juttatja a Fujitsut, és minden résztvevő számára gyorsítja a beszerzési folyamatot. Az SAP Ariba a világ legnagyobb vállalatközi kereskedelmi hálózata. Az iparágvezető felhőalapú alkalmazásokat a világ legnagyobb internetes kereskedelmi közösségével ötvöző Ariba révén a vállalatok felfedezhetik a partnerek globális hálózatát, és együttműködéseket alakíthatnak ki benne. Az Ariba® hálózatban bármely vállalat, bárhonnan, bármikor és bármilyen alkalmazásból vagy eszközről kapcsolatba léphet partnereivel, minden korábbinál hatékonyabban és eredményesebben vásárolhat, adhat el és gazdálkodhat készpénzállományával. A vállalatok világszerte a cégek közötti kereskedelem egyszerűsítésére és eredményességük fokozására használják az Ariba Networköt.