Váradi József nyerte az EY Az Év Üzletembere díjat

forrás: Prím Online, 2017. december 1. 07:24

Váradi József, a Wizz Air alapítója és ügyvezetője kapta a fődíjat az EY Az Év Üzletembere program csütörtöki, ünnepélyes díjátadóján. 

A négy különdíj esetében is a vállalkozószellemet helyezte előtérbe a Független Bírálóbizottság: ezeket Benes Anita (Dalaarna), Lám István (Tresorit), Dr. Rózsa Balázs (Femtonics) és Dr. Szilassy László (Gamma Digital) kapták. Az EY Magyarország a mostani díjátadót követően szeretné egy olyan platformmá kiterjeszteni a programot, amelyen keresztül a győztesek és neves szakértők együtt keresnek megoldást a jelen és jövő magyar gazdaságot érintő kihívásaira. 

 

A 2017-ben ismét elindított üzleti megmérettetésen a jövő kihívásaihoz alkalmazkodó szempontrendszer alapján döntött a független bírálóbizottság. Az EY Magyarország célkitűzése, hogy az EY Az Év Üzletembere díj a gálát követően egy átfogó, hosszú távú program legyen, amelynek célja, hogy a hazai üzleti élet kiemelkedő szakemberei megosszák tapasztalataikat, közösen hozzájárulva egy új vállalkozói kultúra építéséhez. Éppen ezért a hazai gazdaság stratégiai fejlődési területeinek megfelelően idén négy különdíjat is kiosztott a zsűri. Az életminőség fejlesztése, a vásárlókkal közös értékteremtés, az újgenerációs gyártástechnológiák és a digitális alapú okos megoldások alkalmazása terén kiemelkedő vállalatok vezetői számára. 

 

„2017-ben egyértelműen kiélezett a verseny az innováció terén. Azoké a vállalatoké a jövő, akik elég bátrak ahhoz, hogy folyamatosan keressék a megújulás lehetőségeit, melyeket meg is valósítanak. Idén olyan üzletembereket díjaztunk, akik miközben jelentős sikereket érnek el, megismerik és adaptálják az új technológiákat és felkészültek arra, hogy a jövőben tovább építsék vállalatukat.” – mondta el Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója.   

 

 

Döntősök: Üzleti sikerek, európai jelenlét és fenntartható növekedés

A leadott pályázatok közül három döntőst választott ki a független bírálóbizottság, közülük került ki az idei díj nyertese, aki Monte Carlóban képviseli Magyarországot a World Entrepreneur of the Year globális döntőjében. A győztes, Wizz Air-alapító Váradi József mellett a diszruptorként való betörést, az európai piacvezető jelenlétet és az oktatás kiemelt kezelését nevezte meg döntő érvként a bírálóbizottság. A Wizz Air 2003-as alapítása óta Váradi József vezeti a céget, amely mára mintegy 3500 munkavállalót foglalkoztat, 86 repülőgépes flottáját pedig – bejelentése szerint az iparág történetének egyik legnagyobb rendelésének leadásával – néhány éven belül tovább bővíti. Váradi József életében kiemelten fontos az oktatás, szoros kapcsolatot ápol magyarországi és külföldi egyetemekkel, campusokkal. Ahogy a folyamatos tanulást, úgy a képzéseket is feladatának tartja, rendszeres előadó úgy külföldi executive programokban, mint a magyarországi felsőoktatásban.

 

A finalisták között szerepelnek a hazai és közép-európai szinten is piacvezető baromfitermelő Master Good cégcsoport tulajdonosai, id. Bárány László és fiai, ifj. Bárány László és Bárány Péter, valamint Szabó Antal, a Poli-Farbe alapítója és ügyvezető igazgatója, akinek festékgyártással foglalkozó vállalata szintén piacvezető Magyarországon.

 

Különdíjak: középpontban az értékteremtés

 

Független bírálóbizottság dönt a díjak sorsáról

Az EY Az év üzletembere díj nyerteseit minden évben független bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg meghatározott szempontrendszer figyelembevételével. A döntésben a díjazott által vezetett vállalat pénzügyi teljesítménye, a globális vagy helyi környezetre gyakorolt hatása, stratégiája, innováció iránti elkötelezettsége, a vállalatvezető személyes értékei és vállalkozó szelleme is szerepet játszottak.

 

Az EY Az Év Üzletembere díjat jelenleg hat kontinens mintegy 50 országában hirdetik meg, Váradi József 2018 nyarán az EY támogatásával Monte Carlóban méri össze magát közel 50 ország győzteseivel.