A Schneider Electric újévi fogadalma: megújuló energia minden szinten

forrás: Prím Online, 2018. január 9. 08:25

Az új év kezdete sokunknak a megújulásról szól, és ennek kivitelezéséhez általában különféle fogadalmakat teszünk. A Schneider Electricnél sincs ez másképp: nemrégiben tett „fogadalma” szerint a társaság villamosenergia-igényeit 12 éven belül 100 százalékban megújuló forrásokból fogja ellátni. A cég ezenkívül azt is vállalta, hogy rendszeresen beszámol energiahatékonyságának fejlesztéséről, hogy ezzel is jó példaként szolgálhasson más szervezetek számára.

A vállalat határozott álláspontja, hogy a megújuló energiákra való átálláshoz előbb az energiarendszer optimalizálására van szükség. A mostani kötelezettségvállalás egy újabb lépés abba az irányba, hogy a Schneider Electric 2030-ra elérje a szén-dioxid-semleges működést. Ezekkel a célkitűzésekkel összhangban a cég úgy döntött, hogy csatlakozik a The Climate Group két nemzetközi együttműködési kezdeményezéséhez is, amelyek az éghajlatváltozás elleni gyors fellépést szorgalmazzák, jelentős piaci szereplőket tömörítve: 

 

A Schneider Electric az energetikai kihívásokkal összhangban minden területen elősegíti az energiahatékony működést az otthonoktól, épületektől és városoktól kezdve a gyártáson át a félreeső területeken élő közösségekig. Új ígéretei teljesítéséhez és a fenntartható energiahatékonyság megvalósításához a társaság saját műszaki megoldásait (EcoStruxure Power, EcoStruxure Grid) alkalmazza. Ezekkel a megoldásokkal a vállalatcsoport az elmúlt évtizedben háromévente 10 százalékkal tudta csökkenteni saját energiafogyasztását. 

 

Az új vállalások több mint 1000 fogyasztási helyet érintenek szerte a világon, köztük 200 üzemet is, ahol a társaság a megújuló energiaforrások széles palettáját beveti, többek között nap-, szél-, geotermikus és biomasszából nyert energiát is. 

 

 

Annak érdekében, hogy 2030-ra teljesen, köztes célként pedig 2020-ra 80 százalékban képes legyen átállni a megújuló villamosenergia használatára, a Schneider Electric három fronton lép fel: 

 

A Schneider Electric két évvel ezelőtt, a Párizsban megrendezett COP21 klímaváltozási ENSZ-konferencián 10 fenntarthatósági vállalást jelentett be. Mindezek mellett a vállalat 2030-as szén-dioxid-semlegességi céljai érdekében nemrégiben az alábbi új kezdeményezéseket indította el: