10 országban kapnak lehetőséget a V4-es startup vállalkozások

forrás: Prím Online, 2018. február 6. 11:06

Az Enterprise Hungary 2018 februárjában elindítja a Startup Campus V4 Global Tour elnevezésű rendezvénysorozatot, melyen a V4-es országok innovatív vállalkozásai kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, befektetők és nagyvállalati partnerek előtt.

A Startup Campus V4 Global Tour program fő célja a kelet-közép európai régió startup vállalkozásainak nemzetközi piacon való megismertetése. A 10 várost, illetve helyszínt felölelő rendezvénysorozat további küldetése a régió népszerűsítése, a V4-es országokra fókuszálva.

 

„A Startup Campus V4 Global Tour kaput nyit a V4-es régió innovációinak és startup vállalkozóinak. A rendezvénysorozat lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak eljutni 9 nemzetközi startup központba, ahol az adott ökoszisztéma legnagyobb innovációs eseményének keretében önálló V4-es rendezvényen mutatkozhatnak be. A kezdeményezés további célja felfedezhetővé tenni a V4-es régiót befektetők, nagyvállalatok és szakmai partnerek számára.” – mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

 

A nemzetközi startup konferenciákra városonként 8-10, prototípussal rendelkező és már befektetést kapott, vagy piacon lévő, a V4-es országban tevékenykedő vállalkozás utazhat. A rendezvények minden esetben egy nagyobb innovációs esemény köré épülnek, ahol a kiutazó startup vállalkozásoknak esélye nyílik a nemzetközi kapcsolatok bővítésére, piacnövelésre, befektetők előtti bemutatkozásra. 

 

Az eseménysorozat állomásai között olyan konferenciák, kiállítások és világméretű rendezvények szerepelnek, melyek a startup ökoszisztéma meghatározó szereplőit hozzák össze az adott kontinensen, illetve régióban. Ezen rendezvények fő célja, hogy összekapcsolja a startupokat a számukra tökéletes befektetőkkel és megteremtse az ennek megfelelő környezetet.

 

A Startup Campus V4 Global Tour állomásai: 

 

Beharangozó videó: 

 

A Startup Campus program eddig számos országban, illetve városban jelent meg, annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítson startupok és befektetők, nagyvállalatok számára a kapcsolatfelvételre, így például Nagy-Britanniában, Szingapúrban, vagy Németországban.

 

Partnerek: V4 Connects, Innotrade – Magyar Nemzeti Kereskedőház, Hiventures