Új befektetés a közösségek építésébe

forrás: Prím Online, 2018. február 9. 16:30

Pénteken, a londoni Facebook Communities Summit Europe rendezvényen bejelentették a Facebook Közösségi Vezetők Program (Facebook Community Leadership Program) nevű globális kezdeményezést, amely révén a Facebook azokat az embereket támogatja, akik szolgáltatását használva közösségeket építenek.

A Facebook több tízmillió dolláros költségvetést biztosít új programjára, ebből akár tízmillió dollár közvetlenül azokhoz az emberekhez jut majd el, akik közösségeket hoznak létre és menedzselnek az oldalon.

 

 

Emellett új, kifejezetten csoportadminisztrátoroknak szánt eszközöket is bejelentettek, valamint azt is, hogy kibővítik a Londonban működő, a felhasználók védelmét szolgáló technológiákat fejlesztő csapatukat.

 

A Facebook Communities Summit Europe keretében több mint 300 közösségi csoport vezetője találkozott Londonban. Többek közt képviseltette magát a Blind Veterans UK, ezt a csoportot egy érdekképviseleti szervezet működteti, amely vak veteránok és családjaik számára nyújt támogatást, a Donna Mama, a francia anyákat tömörítő közösségi csoport, valamint a női gördeszkásokat tömörítő Girl Skate UK. Részt vett a rendezvényen a High Society PL csoport is, amelynek tagjai az edzőcipők rajongói, valamint a Berlin Bruisers, Németország első melegbarát, mindenki számára nyitott rögbiklubja.

 

 

A Facebook Közösségi Vezetők Program 

A közösségek vezetői gyakran javasolnak olyan új megoldásokat, amelyek hatékonyabbá teszik munkájukat. A Facebook Közösségi Vezetők Program keretében azokat a csoportadminisztrátorokat támogatják, akik a Facebook szolgáltatásait és alkalmazásait használják közösségük építéséhez. A program részletei:

 

Az ösztöndíjprogramra és a kiemelt közösségi vezetői pozícióra már most lehet jelentkezni. A programról további információ a communities.fb.com oldalon található.

 

 

Új eszközök a csoportadminisztrátorok és a tagok számára 

A facebookos csoportok adminisztrátorai szeretnék saját közösségeiket biztonságban tudni, működésüket hatékonyan megszervezni, tagjaikat pedig bevonni a működésükbe. Ezt segíti elő a ma bevezetett négy új funkció.

 

A biztonsági funkciókat fejlesztő londoni fejlesztőcsapat kibővítése

A világ különböző országaiban lévő fejlesztőcsapataik folyamatosan olyan technológiákat dolgoznak ki, amelyek segítenek felhasználóikat biztonságban tudni. Az Egyesült Államokon kívül Londonban működik a legnagyobb ilyen csoport, melynek létszámát 2018 végéig megkétszerezik.

 

A biztonsági funkciókkal foglalkozó fejlesztőik többek közt az alábbi területeken dolgoznak:

 

Az emberek számára egy közösséghez tartozás támogatást és célokat biztosít, legyen szó akár online, akár személyes közösségről. A ma bevezetett új eszközök segítségével az adminisztrátorok nem csupán bővíthetik csoportjaikat, de megerősíthetik a tagjaik közötti kapcsolatot is. A közösségi vezetők inspirálják a munkájukat, és mindent megtesznek, hogy a jövőben is támogassák őket.

 

__________________ 

* A tényleges kifizetés összege változhat a kifizetés idején fennálló árfolyamingazodás miatt. A bejelentésük időpontjában 1,000,000 dollár nagyjából 807,000 eurónak, 715,000 ezer brit fontnak felel meg, míg az 50,000 dolláros összeg nagyjából 40,000 eurós, vagy 35,000 fontos összeget jelent.

 

Jennifer Dulski, a Facebook csoportok és közösségek részlegének vezetője, és Ime Archibong, a termékpartnerségek részleg alelnöke