Isztambulban startolt a Startup Campus V4 Global Tour

forrás: Prím Online, 2018. február 26. 18:51

2018. február 19-20 között Isztambulban került megrendezésre a World Business Angel Forum, melynek keretén belül startolt el a Startup Campus V4 Global Tour. A világméretű konferencián öt magyar és két lengyel innovatív vállalkozás mutatkozott be, olyan partnerek előtt, mint a Türk Telekom, vagy a Celebi.

A Startup Campus V4 Global Tour program fő célja a V4-es régió startup vállalkozásainak nemzetközi piacon való megismertetése. 

 

"A rendezvény lehetőséget biztosított számunkra, hogy jobban megismerjük a török startup közösséget. Komoly lehetőséget látunk a két innovációs ökoszisztéma közötti szoros együttműködésre. Ennek első lépéseként a Startup Campus program keretében idén júniusban 10 török startup vállalkozás részére 1 hetes európai bemutatkozó eseménysorozatot szervezünk. Magyarország és Budapest a legjobb érkezési pontja lehet az európai piacra belépni kívánó török innovatív vállalkozásoknak. Ezek mellett pedig török nagyvállalatokkal együttműködve segíthetjük a hazai és régiós startup vállalkozások törökországi piacszerzését."   - mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

 

Isztambulban hazánkat az egyedi telekommunikációs software megoldásokat fejlesztő Sharekiwi, a patológusok munkáját megkönnyítő applikáció, a Vitrolink, a személybiztonsági alkalmazások piacát forradalmasító SoleCall, az építkezéseket digitalizációval könnyítő BauApp képviselték a rendezvényen, valamint a Reporter Community alkalmazása, mely internetes kereskedelmi teret biztosít hírértékű fotóknak és videóknak.

 

 

A konferencián Magyarországot és a V4 elnökséget Rákossy Balázs, Európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár képviselte. A startup vállalkozások személyesen mutatták be innovációjukat Törökország miniszterelnök helyettesének, Sn. Mehmet Şimşek.

 

Az Enterprise Hungary kezdeményezésében indított Startup Campus V4 Global Tour következő két állomása Berlin és New York. A jelentkezés mindkét állomásra nyitott, a szervezők az alábbi iparági fókuszú vállalkozások jelentkezését várják:

 

Berlin: Fintech, Healthcare, E-commerce.

Jelentkezés: goo.gl/ajjYyM

Jelentkezési határidő: 2018. március 12.

 

New York: Medtech/Healthtech

Jelentkezés: goo.gl/XkDu4X

Jelentkezési határidő: 2018. március 11. 

 

A Startup Campus V4 Global Tour partnerei Törökországban: V4 Connects – V4 Magyar Elnökség, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Hiventures, Magyar Nemzeti Kereskedőház Innotrade Programja, Exim Bank, AXL Hungary, Özaltin, Türk Telekom, Celebi, Polat, Nurol Holding, Magyarország Főkonzulátusa Isztambul, Isztambuli Magyar Intézet.