Technológiai karrierdélután lányoknak a Skool és a Vodafone szervezésében

forrás: Prím Online, 2018. február 28. 16:26

A Vodafone Magyarország és a Skool közös célja, hogy fiatal lányok technológiai képzésével támogassa a nemek arányának kiegyenlítését ezen a területen. Az érdeklődő 14-18 éves korosztályt ezúttal egy karrierdélutánon avatják be a techvilág rejtelmeibe.

A Vodafone Magyarország mindent megtesz, hogy segítsen áthidalni a digitális szakadékot. Ehhez elengedhetetlen, hogy lányok és fiúk egyaránt otthonosan mozogjanak a technológia világában. A szolgáltató ezért a Technológiai Oktatásért Alapítvány Skool projektjével összefogva a lányokat arra ösztönzi, hogy nyissanak olyan szakmák irányába, amelyeket a köztudatban hagyományosan „fiúsnak” szoktak elkönyvelni.

 

A „Programozd be a jövődet” elnevezésű karrierdélutánra olyan, 14-18 éves lányok jelentkezését várják, akiket érdekel, mivel telik egy fejlesztő napja, vagy hogy hány szakterület dolgozik együtt egy tech projekten. Kíváncsiak az IoT fejlesztésekre, és akár kipróbálnák magukat leendő UX designerekként is. A közös szervezésű eseményen jelen lesz Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország Műszaki vezérigazgató-helyettese is – az események lényege ugyanis, hogy a résztvevők betekintést nyerhessenek a technológia világába és beszélgethessenek az idetartozó területeken dolgozó sikeres nőkkel, akik bemutatják a különböző munkaköröket, és betekintést nyújtanak abba, hogyan is zajlanak a csapatok mindennapjai.

 

A jelentkezéshez ezen linken található jelentkezési lapot kell kitöltenie az érdeklődőknek. Előzetes matematikai vagy technológiai tudás nem feltétel, azonban érdemes minél előbb jelentkezni, mert a résztvevők száma korlátozott, 30 fő. A jelentkezési határidő 2018. március 5., hétfő, 12 óra, a részvétel pedig díjmentes.