Az Oracle forradalmasítja a felhő adatbázisokat a világ első autonóm adatbázisával

forrás: Prím Online, 2018. március 29. 13:51

Az Oracle bejelentette új adatközponti felhő megoldását, amely a világon elsőként önvezérelt módon működik, képes a védelmét saját maga ellátni, valamint javítócsomagokat telepíteni és finomhangolást végezni. Az Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud gépi tanulást használ, így emberi beavatkozás nélkül képes piacvezető teljesítményt, védelmi funkciókat és rendelkezésre állást biztosítani, az Amazon Web Services költségeihez képest féláron.

„Ez a technológia mindent megváltoztat” – mondta Larry Ellison, az Oracle technológiai vezetője. „Az Oracle Autonomous Database Cloud technológiája olyan forradalmi változás a technológiában, mint az internet megjelenése. A hibajavításokat, finomhangolást, frissítéseket elvégzi saját maga. Az Amazon adatbázisa többe kerül és kevesebbet nyújt.”

 

Az Oracle új Autonomus Data Warehouse Cloud adatbázis szolgáltatása az Oracle Database összes analitikai képességét, magas fokú védelmet és rendelkezésre állást nyújt, mindezt bonyolult konfigurálás, patch-elés és adminisztráció nélkül – az adattárház terhelés és a tárolt adatmennyiségek változása mellett is. Emellett az új autonóm adatbázis működtetése semmilyen operatív adminisztrációt nem igényel a felhasználói oldalon. Az autonóm felhős adattárház az előnyei:

 

 

A világ legnépszerűbb adatbázisa mostantól egyben a legegyszerűbb és legbiztonságosabb is. Az Oracle több évtizedes technológiai vezető szerepe és adatbázis szolgáltatásokra vonatkozó tapasztalata alapján az Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud az első az Oracle Autonomous Database Cloud szolgáltatások közül. További fejlesztés alatt álló szolgáltatások között megtalálható az Oracle Autonomous Database for Transaction Processing, az Oracle Autonomous NoSQL Database a nagyobb adattömegek gyors írására-olvasására (amit jellemzően az IoT eszközök igényelnek), továbbá a hálózatok elemzésére az Oracle Autonomous Graph Database. Ezen szolgáltatásokat specifikus feladatokra tervezték és rendelkeznek az Oracle Autonomous Database szolgáltatások legfontosabb tulajdonságaival:

 

Az Oracle Autonomous Data Warehouse az Oracle Database 18c-re épül, ami az első release az Oracle új éves szoftver release modelljében. Az Oracle Database 18c több mint 100 újdonsággal már elérhető az Oracle Cloud Services, Oracle engineered systems és a livesql.oracle.com rendszerekben.

 

Tesztvezetésen az autonóm adatbázisban

Az Oracle néhány felhasználója és partnere lehetőséget kapott, hogy kipróbálja az új autonóm adattárház szolgáltatást. Az Oracle bejelentésekor közülük többen csatlakoztak az Oracle szakértőihez és megosztották az Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud szolgáltatással elért eredményeiket (Accenture, Hertz, QMP Health, Qualex). A vállalatok beszámoltak többek között arról, hogyan javult az átlagteljesítményük, miként csökkentek a költségeik, valamint hogyan növekedett a rendszereik és adataik védelme.

 

 

Az új, autonóm adatbázis bejelentése az Oracle Cloud Platform szolgáltatások autonóm képességeinek kiterjesztéséről szóló korábbi bejelentéséhez kapcsolódik. Az Oracle 2018-as tervei között szerepel az Autonomous Analytics, Oracle Autonomous Mobility, Oracle Autonomous Application Development és az Oracle Autonomous Integration szolgáltatások megjelenése.

 

___________

* Az Oracle megfelezi minden ügyfél Amazon számláját, amennyiben az Amazon AWS helyett az Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud Service-t választja ugyanazon adattárház workload futtatására. Az ajánlat keretében minimálisan igénybe vehető workload egy óra. Az ajánlat 2019 május 31-ig érvényes. Részletes feltételek és információk: http://www.oracle.com/guaranteed.