Amerikában 2020-ra a mobil munkavállalók lesznek többségben

forrás: Prím Online, 2018. április 4. 09:54

Az Amerikai Egyesült Államokban 2020-ra a távmunkában dolgozók lesznek túlsúlyban és ez az arány Európában is folyamatosan növekszik. A távmunkában dolgozók otthonról vagy akár útközben is tudnak dolgozni mobil eszközeik segítségével. A Xerox a mobilos nyomtatás vállalati szabályozására hívja fel a figyelmet.

Több mint 8 milliárd mobil eszközt használunk szerte a világon és ez szám várhatóan 2021-re 11,6 milliárdra nő. A kutatások szerint a mobilitás egyértelműen jó az üzleti vállalkozásoknak: csökkenti a hiányzásokat, növeli a termelékenységet és a vállalkozások pénzt takarítanak meg. 

 

A munkavállalók jobban teljesítenek, ha nem kell megfelelniük a helyhez kötöttség elvárásainak, ami pozitív hatással van az alkalmazottak elégedettségére is. A mobil munkavégzésnek kulcsfontosságú szerepe van a kis- és középvállalkozások digitális átalakulásában: a termelékenységet és a vállalati biztonságot új szintre emeli.

 

 

Függetlenül attól, hogy távolról, vagy az irodából dolgozunk, az alkalmazottak számára lehetővé kell tenni, hogy hozzáférjenek a tárolt üzleti dokumentumokhoz – például a szerződésekhez és számlákhoz – és nyomtassanak vagy szkenneljenek bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről. 

 

„A munkavállalók mobilitásának dinamikus növekedése hazánkban is tapasztalható folyamat, ezért a Xerox folyamatosan olyan technológiai megoldásokon dolgozik, melyek segítségével az irodai munkafolyamatok hatékonyabbá válhatnak. Célunk, hogy ügyfeleink maximálisan élvezhessék a mobil munkavégzés előnyeit.” - mondta Katona Ádám, a Xerox Magyarország marketing vezetője.

 

A Xerox rövid, gyakorlati útmutatója alapos, könnyen követhető tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogy az intelligens többfunkciós készülékek és a nyomtatási szolgáltatások miként működhetnek együtt és hogyan segítenek kihasználni a mobilok adta lehetőségeket. A letölthető e-book (angolul) itt érhető el: https://www.xerox.com/en-us/office/insights/mobile-enterprise-solutions