Eredményes évet zárt a BILK Zrt.

forrás: Prím Online, 2018. április 6. 08:15

Kimagaslóan eredményes évet zárt a BILK Logisztikai Zrt. 2017-ben. Közép-Európa egyik legnagyobb logisztikai központja az elmúlt évben növelte ingatlanának területét, raktárkapacitását, üzemi tevékenységének és pénzügyi műveleteinek hatékonyságát. A dinamikus fejlődés motorja a társaság területén rendelkezésre álló komplex logisztikai szolgáltatások iránti kereslet látványos növekedése. Részben ennek tudható be, hogy a BILK Zrt. legnagyobb bérlője 2017-ben fontosnak érezte tíz éves futamidővel szerződni kapacitások igénybe vételéről.

A jelenleg több mint 182.000 m2 bruttó bérbeadható területtel rendelkező logisztikai park árbevétele 2017-ben 3 558 millió forint volt, ami egy százalékos növekedést mutat a 2016-ik évi értékhez képest. Az adózás előtti eredmény 2 692 millió forintos összege ugyanakkor 81 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Ennek a kiugró eredménynek az eléréséhez egyrészt az üzemi tevékenység eredményének (1759 millió forint) a 2016-ik évhez képest 28 százalékos javulása és az év során végrehajtott fedezeti ügyletek sikere járult hozzá. A BILK 2017. év végére rekord raktárterület kihasználtságot ért el.

 

A 15 évvel ezelőtt alapított vállalkozás 2017-ben jelentősen növelte az ingatlanfejlesztésre rendelkezésre álló méretét, és az építkezésekkel logisztikai raktárkapacitását. A beruházásokra fordított összegek az elmúlt évben elérték a 2 500 millió forintot. 

 

2017 novemberében a társaság a meglévő ingatlannal határos 7,4 hektár mezőgazdasági művelés alól kivont mezőt vásárolt kiegészítve a meglévő 70 hektáros területet. Az ennek az ingatlannak a hasznosításával kapcsolatos előkészületek megkezdődtek. A következő években összesen 30 ezer m2 területű raktárcsarnokok épülnek itt.

 

 

Az elmúlt év tavaszán egy 8900 m2 területű raktár építése fejeződött be, amit bérlője azonnal használatba is vett. Ezzel egyidőben megtörtént a szomszédos csarnok korszerűsítése is. 

 

A BILK Logisztikai Zrt. fejlesztése 2018-ban folytatódik: februárban megkezdődött egy 3800 m2 alapterületű új magasraktár építése. A több mint félmilliárd forint értékű beruházás előreláthatóan ősz elejére készül el. 

 

A BILK Logisztikai Zrt. valamennyi jelentős nemzetközi cél- és tranzitútvonal kereszteződésében, önálló autópálya lehajtóval, közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkezik. A komplexumban „A” kategóriás logisztikai, gyűjtő, illetve hűtött raktárcsarnokok, és ADR-minősítésű raktárak továbbá irodaépületek működnek.