A tökéletes szelfi egyszerűbb, mint hinnéd

forrás: Prím Online, 2018. április 13. 13:48

Naponta több millió mobilos önarcképet, azaz szelfit készítenek és osztanak meg a közösségi médiában. De mégis mi kell ahhoz, hogy a tökéletes szelfi elkészüljön? Mi sem egyszerűbb ennél – csak egy okostelefon szükséges egy jó kamerával, na meg néhány egyszerű trükk. A Honor 9 Lite válogatása következik.

A szelfi olyannyira népszerű manapság, hogy már különböző típusok is megkülönböztethetőek, mint például a friendsie – barátokkal készült szelfi, nailfie – körömről készült szelfi, yummytummy – az izmokat megmutató fotó, jógázás közben készített yogaselfie, és még sok más. De mégis miért gyártunk a mobilunkkal ennyi önarcképet? Számos oka van: valaki szeretne egy számára fontos eseményt megörökíteni, mások megmutatni, hogy éppen merre járnak vagy csupán dicsekedni az új frizurájukkal. 

 

Mindenekelőtt a jó fotóhoz kell egy kiváló első kamera. A Honor 9 Lite például duplalencsés 13+2 MP-s kamerájával segíti, hogy tökéletes felbontású képeket tudj készíteni A 13 MP-s kamera felelős a részletek rögzítéséért, míg a 2MP-s társa a kép mélységét tökéletesíti. Mindkét blende széles nyílással is rendelkezik, F2.0 elöl és F2.2 hátul, lehetővé téve ezzel a manapság nagyon trendi bokeh hatást. A „bokeh” elmosódottságot jelent, és ezzel a funkcióval a kép egyes részeit művészien lehet homályosítani. 

 

Előfordulhat, hogy a szelfi készítése sok erőfeszítést igényel, például ha kicsinek bizonyul a kezed, ott kell megnyomnod a fényképező gombját ahol pont nem éred el, stb. A Honor 9 Lite megszünteti ezeket a problémákat a mosoly- és integető funkcióval. Tehát elég csak egyszerűen mosolyognod a kamerába vagy addig integetned, amíg a kéz jel meg nem jelenik a kijelzőn, majd a telefon 2 másodperc múlva automatikusan fényképez. 

 

 

És most következzen néhány egyszerű szabály, a tökéletes szelfi készítéséhez:

 

1. Tökéletes beállítás

A legfontosabb az arcod. Először is, mindig a lencsébe nézz, ne pedig mellé. Az álladat tartsd lent, a kamerát fent. Ha nem vagy biztos abban, hogyan is pózolj, nézz körül kedvenc sztárjaid közösségi média oldalain. Ők aztán tudják, hogyan kell a kamerába nézni! Így meg lehet találni a legmegfelelőbb módját a szelfikészítésnek. Lazulj el, érezd magad kényelmesen és nyújtsd önmagad!

 

2. Jó megvilágítás

A szelfikészítés következő szabálya a jó megvilágítás. A rossz fény tönkreteheti még a legjobb pózodat is. Például rosszul fogsz festeni, ha túl erős a fény és ezért hunyorogsz. Éppen ezért tanácsos természetes megvilágítást használni, ha pedig mesterséges fénynél fotózol, ügyelj arra, hogy az ne világítson a szemedbe. Vagy ami még jobb, sütkérezz egy kicsit a napon, de ügyelj a napszemüveg viselésére! A jó fényviszonyok a szem alatti ráncokat akár teljesen el is tüntethetik. 

 

3. A háttér is fontos

Fontos megjegyezni, hogy amikor szelfit készítesz, nem csupán önmagadról készítesz fotót, hanem arról is, ami mögötted van. Bizonyosodj meg róla, hogy a körülötted nincs rendetlenség, vagy oda nem illő dolgok. A háttér legyen előnyös és praktikus. 

 

4. Ne légy unalmas! 

Ugyanazt a beállítást és arckifejezést használni századszorra is – nem túl szerencsés. Amikor szelfit készítesz, próbálj meg valami érdekeset csinálni, ha például egy koncerten vagy, figyelj arra, hogy a háttér is cool legyen: lehet, hogy éppen el tudsz kapni egy fotót a színpadon lévő sztárral? A mosoly mindig jól mutat: a Honor 9 Lite mosoly funkciója kifejezetten hasznos lehet a megfelelő beállítás megtalálásához.

 

A szelfizés kiváló szórakozás, amely örök életűvé varázsolja a fotókat, készüljenek akár egy utazáson, a barátaiddal való találkozás alkalmával, vagy egy vasárnapi kiruccanáson. A görcsös igyekezettel készített szelfiből sosem lesz jó fotó. Tehát, ha rajongasz a szelfikért, szerezz be egy jó telefont egy jó kamerával és érezd jól magad!