A legelső jeleknél felismeri a kibertámadást a T-systems CTRL csoportja

forrás: Prím Online, 2018. április 26. 09:51

Percekben mérhető a kritikus idő a nagyvállalati rendszereket érő kibertámadások esetén. Az adatvesztés és az elszenvedett kár mértéke jelentősen csökkenthető a folyamatos rendszerfelügyelettel, a szakértői kiértékeléssel és gyors beavatkozással. Ezt felismerve hozta létre a CTRL Security Operations Centert a T-Systems Magyarország, mely a hét minden napján, 24 órában felügyeli ügyfelei rendszerét, megelőzve és a lehető leggyorsabban kezelve az esetleges kibertámadásokat.

Információbiztonsági jelentések szerint minden nagyvállalat volt már célpontja rosszindulatú, a saját- és az ügyféladatok megszerzésére irányuló támadásnak. Egy adatokat lopó kártékony kód akár több száz napig is meghúzódhat és rombolhat észrevétlenül az informatikai rendszerben, aminek fényében nem meglepő, hogy a rendszerbetörések 54%-ára csak hónapokkal később derül fény.

 

A T-Systems Magyarország 2001 óta nyújt információbiztonsági szolgáltatásokat, és erre a tapasztalatra alapozva hozta létre a CTRL Security Operations Centert, mely nagyobb befektetés nélkül teszi lehetővé a magyarországi vállalatok számára, hogy komoly szaktudás mellett biztonságban tudják adataikat, rendszereiket.

 

 

A T-Systems CTRL Security Operation Center az információbiztonsági központok negyedik generációs körébe tartozik, melyek nem csupán a támadások utólagos elemzését teszik jóval hatékonyabbá, hanem azok detektálását és elhárítását is. Ehhez külső szolgáltatásokat és adatforrásokat vonnak be, mesterséges intelligenciát és nagy adatokon használt elemzési módszereket alkalmaznak. A központ működését – szem előtt tartva a hazai ügyféligényeket – úgy alakították ki, hogy a vizsgált naplóállományok az ügyfél rendszerében maradnak, azokhoz a CTRL szakemberei csak távoli hozzáférést kapnak. A központ saját biztonsági zónával rendelkezik: eszközei, alkalmazásai, hálózatai szeparáltak és függetlenek a T-Systems Magyarország informatikai infrastruktúrájától. Védelmi megoldásai garanciát jelentenek rá, hogy a központból semmilyen adat ne juthasson ki a külvilágba, és teljes biztonsággal, auditálható módon működjön.

 

Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatójának véleménye szerint a most gazdaságát élve az üzleti életben a megoldások és a válaszok rendkívül gyorsan, azonnal szükségesek valamennyi gazdasági szereplő részére, különösen egy olyan, a digitalizáció által meghatározott területen, mint az információbiztonság. Azok az üzleti megoldások válnak ezért sikeressé, melyeket a megrendelő és szolgáltató közösen alakít ki, és amik együttműködésre és gyorsaságraépítenek. – „A CTRL központ az azonnali felismerésre és reakcióra építő szolgáltatásai ezért eredményesek olyan nagyvállalatoknál, ahol kiemelt szempont a folyamatos működés és az ügyfélkiszolgálás, ahol fontos az adatbiztonság, ahol személyes adatokat kezelnek, illetve ahol már felkészültek vagy éppen felkészülnek az EU egészére kiterjedő új adatvédelmi törvénynek (GDPR) való megfelelésre.”