Új lendület a modern adatközpontokban és a munkavégzésben

forrás: Prím Online, 2018. május 10. 09:53

Michael Dell, a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója nyitotta meg az informatika világának egyik legrangosabb eseményét, a Dell Technologies World 2018 konferenciát. A rendezvényre körülbelül 14 ezer látogatót vártak, és további 35 ezren követték élőben a virtuális Dell Technologies World közvetítéseit és letölthető videóit, hogy megtapasztalják, elképzeljék és megvalósíthassák a digitális jövőt. 

Az eseményen a vállalat körvonalazta üzleti szempontból legfontosabb prioritásait, illetve bemutatta hogyan bővítette az iparágban legátfogóbbnak és leginnovatívabbnak számító termékkínálatát, amely a peremhálózatokat, központi rendszereket és a felhő alapú számítástechnikát egyaránt lefedi. 

 

Minden egy kézből a digitális jövő megvalósításához

Alapjaiban változtatják meg az informatikát az új technológiai trendek, köztük a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, az IoT és a szoftveralapú megoldások, melyek a vállalatok informatikai stratégiájának megtervezése során is rendkívül fontos szerepet játszanak. A szervezetek arra törekednek, hogy lépést tartsanak a digitalizációval és a lehető leghatékonyabban dolgozzák fel és kezeljék adataikat. 

 

A Dell Technologies szerint a jobb eredmények eléréséhez át kell formálni az informatikát, és a versenyképességhez több valós idejű, kisebb késleltetésű megoldásra és modern adatközpontra van szükség. Ennek jegyében a vállalat olyan újításokat mutatott be átfogó termék- és megoldásportfóliójában, amelyek segítséget nyújtanak az ügyfeleknek az informatikai és biztonsági rendszerek, valamint a munkaerő átalakításában:

 

 

„A Dell Technologies World eseményen megoszthatjuk elképzeléseinket arról, hogyan segíti elő a technológia az ember fejlődését a világ minden szegletében. Az esemény remek lehetőség, hogy megmutassuk hogyan teszik ügyfeleink – kicsik és nagyok egyaránt – a technológia használatával jobb hellyé ezt a világot, akár folyamatok, akár egész iparágak újragondolásával. Gyakran esik szó arról, hogyan segíthet a technológia az előttünk álló legnagyobb kihívások leküzdésében: most minden korábbinál nagyobb lépéseket teszünk ezen a téren” – mondta Michael Dell, a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója.

 

A Dell Technologies bír a legnagyobb piaci részesedéssel az olyan kulcsfontosságú területeken, mint a szerverek és a tárolók piaca. A 2018-as első naptári negyedév iparági piaci részesedési mutatói alapján a vállalat várhatóan ebben a negyedévben sorozatban a 21. alkalommal is növeli részesedését az asztali számítógépek területén, illetve nagyobb részesedést szerez a szerverek és a tárolók piacán is. 

 

A Dell Technologies eredményeivel kapcsolatos legfontosabb bejelentések: