EIT Digital, az európai digitális transzformáció vezető szervezete

forrás: Prím Online, 2018. május 20. 11:25

Az EIT Digital az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) digitális ága, amely összekötő kapocsként szolgál az üzleti, oktatási és kutatási szféra között és közös ökoszisztémába szervezi az európai innováció legjelentősebb szereplőit. Piacra segít, finanszíroz, képez, vállalkozásra ösztönöz, hogy Európa lépést tartson a digitális transzformációval. 

Üzletfejlesztés, vállalkozóképzés, piacorientált kutatás

Az EIT Digital saját akcelerátort műdödtet, amely növekedési szakaszban lévő startupokat, azaz scaleupokat segít a globális piacok meghódításában, emellett társfinanszírozás keretében vállalati partnereivel sikeres diszruptív tech projekteket hajt végre. A hálózat tagjait proaktív módon köti össze közös potenciális innovációs tevékenységek megvalósítása céljából.

 

Az EIT Digital továbbá 9 európai ország 20 egyetemén zajló mester fokozatú és doktori programjain tech vállalkozókat képez, akik nemcsak a legtrendibb IT témakörökben mélyednek el, hanem egyúttal naprakész üzleti készségeket is elsajátítanak.  A vállalati partnerek közvetlen kapcsolatokat alakítanak ki a diákokkal, hogy ezáltal biztosítsák a számukra létfontosságú informatikus utánpótlást. Az oktatási pillér nyári egyetemekkel, online kurzusokkal és a továbbtanulni vágyó szakemberek számára szervezett programokkal egészül ki.

 

Az EIT Digital továbbá a K+F szférába való beágyazottsága révén olyan kutatási projekteket támogat, amelyeknél alapkövetelmény a piacképes termék, illetve szolgáltatás előállítása.

 

A tagság előnyei:

 

Európai ökoszisztéma

Az EIT Digital a diszruptív digitális innovációk piacra segítését, valamint az ígéretes vállalkozók támogatását közel 160 vezető európai KKV és nagyvállalat, kutatóintézet, egyetem, valamint startup társulásából létrejött európai ökoszisztémában valósítja meg. Segíti egyben a tagokat innovációs projektek létrehozásában a közös szinergiák kihasználásával.

 

 

 

Jelenlét

 

Befektetési fókuszterületek

Az EIT Digital a kutatás-alapú digitális technológiák térnyerésének elősegítésére az Európa számára társadalmi kihívást jelentő, alábbi stratégiai fontosságú területekre összpontosítja befektetéseit:

 

________________

Közzétették a szervezet 2017. évi éves jelentését

Az EIT Digital, az európai digitális transzformáció vezető szervezete közzé tette a 2017. évi éves jelentését „Valóra váltjuk a digitális transzformációt” címmel, amely egyben a szervezet tavalyi mottója is. A szöveg számba veszi az EIT Digital azon eredményeit, amelyeket az innováció és a vállalkozásösztönző oktatás terén valósított meg a páneurópai ökoszisztémában.

 

“Az elmúlt néhány évben szervezetünk sok szempontból jelentős növekedésen ment keresztül az ökoszisztémánk, a partnereink és a diákjaink száma, illetve a céges portfóliónk és a költségvetésünk vonatkozásában. Ez a növekedés tette lehetővé, hogy minőségileg és mennyiségileg is eredményesebbek legyünk. Kijelenthető tehát, hogy a digitális innováció, transzformáció és készségek európai arénájának elismert szereplője vagyunk. Mindezen eredményekre támaszkodva egyre nagyobb súllyal vagyunk jelen a gazdasági és társadalmi értékteremtés folyamatában, és ezáltal elősegítjük, hogy Európa kiemelt szerepet játsszon a digitális világban” – hangsúlyozza prof. Willem Jonker, az EIT Digital vezérigazgatója.

 

A 2017. év fő sarokpontjai:

Páneurópai ökoszisztéma

 

Vállalkozásösztönző oktatás

 

Innováció és vállalkozásösztönzés