Így telnek a sikeres emberek éjszakái

forrás: Prím Online, 2018. május 22. 10:10

Pacsirták kontra éjjeli baglyok, néhány óra után kipihenten ébredők kontra tíz órákat alvók. Ahány ház, annyi (alvási) szokás. Bár a Nemzetközi Alvás Szövetség tájékoztatása szerint a 18-64 év közötti felnőtt lakosság ajánlott alvásideje 7-9 óra*, a hétköznapokban ritkán érjük el az optimális időtartamot: a magyarok például átlagosan 7 óra 2 percet töltenek szunyókálással**. Inkább éjszaka élsz, vagy akkor vagy a leghatékonyabb, ha korán fekszel és még a nap előtt kelsz? És hogy csinálják ezt a hírességek? Lessünk be a hálószobájukba és nézzük meg, hogy telik egy éjszakájuk!

Bill Gates 

A Microsoft-alapítónak minimum 7 órányi alvásra van szüksége ahhoz, hogy kreatívan és hatékonyan tudja elvégezni a napi teendőit. Nála az elalvás elengedhetetlen részei a könyvek, miután ágyba kerül, még legalább egy órán át olvas minden éjszaka.

 

Dalai Láma

A vallási vezető ugyancsak 7 órát alszik, hogy kipihent legyen. Általában este 20:30-kor fekszik és még napfelkelte előtt, 3:30-kor ébred. A hajnali rutinja körülbelül hat órát vesz igénybe, amely a meditációt és a reggeli étkezést is magában foglalja.

 

Anna Wintour

Bár a divat folyton változik, Anna Wintour éjszakai rutinja örök. A Vogue főszerkesztője az exkluzív partik és a vörös szőnyeges események nélkülözhetetlen részvevője, mégis amikor csak teheti, ragaszkodik hozzá, hogy este 10 órakor már ágyban legyen, hogy hajnali 5:00-kor egy teniszedzéssel indíthassa a napot.

 

Barack Obama

Az Egyesült Államok korábbi elnöke alig hat órát alszik naponta. Nagy éjjeli bagoly hírében áll, elnöksége alatt is gyakran tartott éjszakába nyúló megbeszéléseket. Ezeket csak a családi vacsora miatt hagyta félbe: máig ügyel arra, hogy minden este időt szakítson a családjára, mielőtt éjjel 1-kor nyugovóra tér.

 

Joel Gascoigne

A Buffer alaptója minden nap 20 percet sétál lefekvés előtt. Álltása szerint ez a könnyed, esti testmozgás kiszakítja a munka monotonitásából, közben kiszellőzteti a fejét, így megszabadul a stressztől és jobban alszik, míg a séta a kreativitására is ösztönzőleg hat.

 

Vera Wang 

Az álomszép esküvői ruháinak köszönhetően ismertté vált divattervező éjszakái jobbára munkával telnek. Állítása szerint az ágya a második irodája, a vázlatai jelentős részét is itt készíti, hiszen ez az a hely, ahol nem zavarja senki. Általában éjszaka 2:00-kor alszik el és reggel 8:00-kor ébred.

 

Most rajtad a sor!

Munka? Szórakozás? Séta az esti fények között vagy hajnali futás a szürkületben? Mutasd meg, te mit csinálsz, miután lemegy és mielőtt felkel a nap! Töltsd fel a kedvenc éjszakai fotódat nyilvános Instagram profilodra május 30-án éjfélig, lásd el a képet a #Éjszakám és a #Samsung hashtagekkel, és nyerd meg a Samsung legújabb csúcskészülékét, egy Galaxy S9+ okostelefont, amely kamerája az emberi szemhez hasonlóan igazodik a külső fényviszonyokhoz, így már éjjel-nappal lenyűgöző tisztaságú képeket készít.

 

___________

* https://sleepfoundation.org/press-release/national-sleep-foundation-recommends-new-sleep-times/page/0/1 

** http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3042230/Sleeping-habits-world-revealed-wakes-grumpy-China-best-quality-shut-eye-South-Africa-wakes-earliest.html