Big Data Universe 3.0

forrás: Prím Online, 2018. május 22. 16:33

A Big Data szakmai hívei, illetve az érdeklődők idén is az immár hagyománnyá vált Big Data Universe Konferencián gyűltek össze, amelyre 2018. május 17-én került sor a budapesti Akvárium Klubban.

A Nextent Informatikai Zrt. által szervezett ingyenes, egész napos rendezvény a legfrissebb Big Data trendeket vonultatta fel az IoT-tól kezdve az önvezető autókon, chatbotokon át egészen a mesterséges intelligenciáig.

 

A Big Data manapság már nem csak a programozóknak jelent csemegét: az üzleti világ és a legtöbb iparág folyamatosan és egyre többet profitál belőle a mindennapok során. A rengeteg, szisztematikusan elemzett és felhasznált adat az iparban például segít tökéletesíteni a termelést, minimalizálni a hibafaktorokat és optimalizálni az egyes munkafolyamatokat. Komplett gyártósorok, önjáró mezőgazdasági gépek, energetikai és távközlési okosmegoldások “üzemelnek” adatokkal, vagyis a begyűjtött és elemzett információra adott célspecifikus válaszmechanizmusok által kontrollálva.

 

A Big Datában rejlő lehetőségeket példák ezrein keresztül lehet bemutatni, melyek rögtön újabb alkalmazási módokat inspirálhatnak - ez is egyike a Nextent által szervezett egésznapos rendezvény célkitűzéseinek, amelyre több száz cégtől összesen 447 érdeklődő regisztrált. A kellemes hangulatú konferencián 10 órányi magas szintű szakmai tartalmat hallhatott a közönség 16 izgalmas, angol nyelvű előadás keretében, melyek legtöbbje a gyakorlati megvalósításra fókuszált. 

 

 

Az idén is Dr. Bodnár Zsigmond, a Nextent stratégiai igazgatója nyitotta meg a konferenciát, amelyen a következő témák kerültek napirendre ismert és elismert nemzetközi és hazai szakértők tolmácsolásában:

 

Szücs Ádám, a Nextent adatelemzési és -vizualizációs főmérnöke a cég saját fejlesztésű energia menedzsment rendszerén keresztül az alkalmazásarchitektúrák kihívásaira és lehetőségeire hívta fel a figyelmet, míg Komor Attila, a cég adatelemző munkatársa az eSportról és az ott felgyülemlő értékes adatmennyiség feldolgozásáról tartott izgalmas előadást.

 

Igazi gondolatébresztő volt  az IFUA Horváth & Partners Kft. két munkatársának: Gulyás Attilának és Palotai Bálintnak közös prezentációja az árképzés fejlett analitikájában rejlő lehetőségekről. A bukaresti Crossovertől érkező Ovidiu Gavril filozófikus, mégis nagyon aktuális témát járt körbe: a munka jövőjéről tartott előadást a jelen és a jövő adatfókuszú társadalmaiban.

 

A szakmailag kiemelkedő és nemzetközi színvonalú egésznapos konferenciáról bővebb információ a https://bdu.hu/ címen érhető el.