Mobil robotok a jövő gyárának központjában

forrás: Prím Online, 2018. június 3. 08:42

Az ipari gyártás folyamatosan növekvő hálózatának egyre intelligensebb megoldásokra van szüksége az intralogisztika terén. A mobil robotok segítségével teljesíthetőek a jóval rugalmasabb és átláthatóbb anyagáramlást megkövetelő igények. A dán robotgyártó megmutatja, hogyan is működik mindez.

A jövő gyárának alakja már jó ideje formálódik. Digitális felületek kerültek használatba, ember és gép együttműködik a mindennapi munka során, a gyártási technológiák pedig egyre csak hatékonyabbá válnak. Ugyanakkor az egyre elterjedtebb automatizált folyamatoknak innovatív koncepciókra van szükségük a belső logisztika terén. Az ipar 4.0 csak akkor tud optimálisan működni, ha a gyártási és logisztikai folyamatok hatékony összeköttetésbe kerülnek.

 

Ez a kapcsolat azonban még gyakran hiányzik. Sok helyen tapasztalható, hogy magasan képzett alkalmazottak manuálisan végzik el a belső szállítási folyamatokat a hatékonyság kárára. A logisztika 4.0 olyan megoldásokat vetít előre, amelyek egy rugalmas kapocsként szolgálnak az egyes gyártási szakaszok között. Egy ilyen kézenfekvő megoldás a mobil robot, ami a belső termékáramlás egyszerű, dinamikus és megfizethető automatizálását teszi lehetővé. A folyamatok így összeköthetőek, az erőforrásokat céltudatosan lehet alkalmazni, az alkalmazottaknak pedig felszabadul az idejük. 

 

 

Dán robottudomány

A terület egyik úttörője a Mobile Industrial Robots (MiR). A dániai Odenséből indult vállalat anyagmozgatást végző, autonóm mobil robotok fejlesztésével foglalkozik. A MiR robotok önállóak, mert érzékelő rendszereiknek és biztonsági algoritmusaiknak köszönhetően dinamikus környezetben is képesek maguktól tájékozódni, a gyártási terület infrastruktúrájának megbolygatása nélkül, így biztonságosan dolgoznak együtt az emberi dolgozókkal is. A felszerelhető modulok - mint például polcegységek vagy kocsi húzó kampók - egy rugalmas eszközzé varázsolják a robot-kollégát, amivel szinte bármilyen szállítási feladat automatizálhatóvá válik.

 

A termelési kapacitás megduplázása

A Kamstrup A/S vállalat példája jól mutatja, hogyan érhető el az áru - rögzített gyártósorok és gyártócellák közti - zökkenőmentes áramlása mobil robotok segítségével. Az intelligens mérőfelszerelések gyártója négy, futószalaggal felszerelt MiR100 robotot alkalmaz, amelyek félkész és kész termékeket szállítanak emberi közbeavatkozás nélkül. Ez az intralogisztikai megoldás megfelel az ipar 4.0 digitális hálózat koncepciójának, mivel beépül a cég vállalatirányítási rendszerébe. Amikor az üzletkötő lead egy új rendelést, a mobil robotok kapnak egy útvonalakat tartalmazó listát, amit elkezdenek teljesíteni. 

 

A Kamstrup a folyamatosan működésben lévő szállítórobotokkal szinte teljesen automatizálta a gyártási folyamatait. A vállalat maximális termelési kapacitással rendelkezik és tartja a mindössze 72 órás kiszállítási határidőt. „A MiR robotok kulcsfontosságú szerepet játszanak a teljesítményünk maximalizálásában, sőt azt is nekik köszönhetjük, hogy megdupláztuk a termelésünk mennyiségét.” – magyarázza Flemming Møller Hanser, a Kamstrup gyártásvezetője.

 

 

Rendkívül felhasználóbarát intralogisztika 4.0

A gyakorlati példák nem csak azt mutatják, hogy a mobil robotika felkészíti a gyárakat a jövőre. Azt is kihangsúlyozza, hogy az innovatív technológia mindenki által elérhető lehet, mivel még az előzetes programozási tapasztalattal nem rendelkező felhasználók is képesek beprogramozni és működtetni a MiR robotokat. A robotok egy intuitív felhasználó felületen keresztül könnyedén irányíthatóak, bármilyen mobileszközzel vagy számítógéppel. A mobil robotok együttműködőek és arra tervezték őket, hogy az emberi kollégáik közvetlen közelében, biztonságosan dolgozzanak. Amikor a robot elvállal egy belső szállítási feladatot, akkor az alkalmazottnak annyival több ideje jut arra, hogy értékesebb feladatokkal foglalkozzon, ami gördülékeny és hatékony munkafolyamatokat eredményez.

 

Az ipar 4.0 alapvetően az ember és gép közötti, jól bejáratott együttélésére fókuszál. A Kamstrup esetében ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak felszabadulnak a monoton szállítási feladatok alól, és helyette szakértelmüket újabb prototípusok kialakítására fordíthatják. Így a gyártó nem csak jövő-kompatibilis, hanem versenyképes is lesz.