A WIWE promóciós kampánnyal csatlakozik a globális „Szívritmus Hete” kezdeményezéshez

forrás: Prím Online, 2018. június 7. 16:17

A világméretű kampánysorozat a szívritmuszavarok korai felismerésére helyezi a hangsúlyt. Minden harmadik ember szív- és érrendszeri beteg - ám az egyre inkább elérhető közelségbe kerülő korai felismeréssel ez a szám jelentősen csökkenthető lenne.

Az Arrhythmia Alliance által szervezett globális kampánysorozat minden évben június 4 és 10 között kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a veszélyes ritmuszavarok korai felismerésének fontosságára és az öndiagnózis, valamint a digitális eszközök által nyújtott megelőzési lehetőségekre. 

 

A hirtelen szívmegállás és a stroke vezető halálok tőlünk nyugatra is, ám a magas rizikófaktorok miatt – mint pl. a dohányzás, túlsúly, magas vérnyomás, magas koleszterin - a magyar lakosság kiemelten veszélyeztetett – különösen 65 év felett. Hazánkban háromszázezer főt érint a súlyos esetekben stroke-hoz vezető pitvarfibrilláció. A korai felismerés nem csak az életminőség jelentős javulását eredményezi, de életet is menthet - 4-ből akár 3 esetben is!

 

 

A Sanatmetal Kft. WIWE diagnosztikai divíziója promóciós kampánnyal csatlakozik a globális kampányhoz, melynek az alábbiak a fő elemei:

 

Az országos szűrőprogram helyszíneiről az alábbi linken tájékozódhatnak: http://egeszsegprogram.eu/index.php?page=2