Elképesztő sebességet nyújt a Zyxel új jelerősítője

forrás: Prím Online, 2018. június 14. 12:39

A tajvani Zyxel bevezette új, WRE6602 névre keresztelt jelerősítőjét a vezeték nélküli hálózatok teljes lefedésére. Az eszköz telepítéséhez és beállításához ajánlott applikációval perceken belül eltüntethetők a hálózati vakfoltok.

Vakfoltmentesség pár perc alatt

Az Easy Link applikáció pár kattintás után összekapcsolja az AC1200 kétsávos jelerősítőt a routerrel vagy hozzáférési ponttal, megmutatja, hogy az eszközt hova érdemes helyezni a maximális sebesség és lefedettség elérésének érdekében. Az Easy Link kizárólag a WRE6602 eszközzel kompatibilis, de Android illetve iOS rendszereken is fut.

 

„A jelerősítők standard kapcsolódási formája a WPS, amire a WRE6602 is képes az Okos Gomb segítségével” – mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője. „Mi azonban szerettünk volna egy gyorsabb és szórakoztató alternatívát kínálni a felhasználóink számára. Az Easy Link több, mint egy hagyományos kétsávos jelerősítő, amit csak 2,4 vagy 5 GHz-re lehet beállítani. Használatával a WRE6602 automatikusan beazonosítja és kiválasztja azt a sávot, ami az adott hálózat esetében a legjobb teljesítményt nyújtja.” - tette hozzá.

 

 

Gyorsabb és egyszerűbb megoldás

Amint a jelerősítő kapcsolódik egy routerhez vagy hozzáférési ponthoz, az eszköz automatikus kiválasztás funkciója egyszerűen kézben tartja a dolgokat, miközben továbbítja a WiFi jelet az eddig lefedetlen pontokra is, akár 300 Mbps sebességgel egy 2,4 GHz-es hálózaton, vagy 867 Mbps sebességgel 5GHz hálózat esetében. Kompatibilis a meglévő routerek és hozzáférési pontok által használt 802.11 a/b/g/n/ac WiFi szabvánnyal, és fejlett titkosítást alkalmaz (64/128-bit WEP és WPA-PSK/WPA2-PSK), hogy biztonságot nyújtson a támadások ellen. Hozzáférési pontként is használható Ethernet kábellel.