Gyerekek is adományoztak beteg és rászoruló társaiknak a UPC segítségével

forrás: Prím Online, 2018. június 18. 17:41

Összesen 57 zsák, vagyis közel 7000 darab plüssfigura gyűlt össze annak a jótékonysági akciónak a keretében, amelyet a UPC Magyarország tatabányai munkatársai indítottak a helyi gyermekkórház és a hátrányos helyzetű családok támogatására. 

A gyűjtésbe több helyi általános iskola is bekapcsolódott, így az adományok egy jelentős részét a város legfiatalabb lakói gyűjtötték össze beteg, vagy nehéz helyzetben élő kortársaiknak. A UPC mindemellett 4 televíziókészüléket is adományozott a tatabányai Szent Borbála Kórháznak, azzal a céllal, hogy segítsék a Gyermek- és Csecsemő Osztály gyógyító munkáját, illetve a gyermekek és szüleik számára megkönnyítsék a kórházi tartózkodás nehéz időszakát.

 

A jótékonysági akciót a UPC tatabányai üzletének munkatársai indították el még májusban, amikor a Vértes Agóra Nonprofit Kft-vel közösen arra kérték a vásárlókat, hogy az otthon már nélkülözhető plüssfigurákat vigyék el az erre a célra kihelyezett gyűjtőládába, hogy ezzel segítsék a helyi gyerekkórházban ápolt betegeket, illetve a környéken élő hátrányos helyzetű családokat. A hatalmas plexidoboz rövidesen kicsinek bizonyult, mert a városban hamar elterjedt a híre az kezdeményezésnek, és néhány hét alatt több ezer játékot ajánlottak fel a cég ügyfelei. A gyűjtésben a helybéli felnőttek mellett gyerekek is részt vettek. A sárberki Általános Iskola második osztályos tanulói – azon túl, hogy személyesen vitték el az adományokat a UPC üzletbe – még egyedileg dekorált csomagolást is készítettek az ajándékoknak. A jótékonysági akcióhoz – amelyben összesen 57 zsákra való plüssfigura gyűlt össze – más városokból is csatlakoztak a UPC munkatársai és ügyfelei. Az adományokat közvetlenül a Korház kapja, de egy részük a Tatabányai Családsegítő Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete, és a Mésztelepi Óvoda segítségével juttatják el a rászorulókhoz.

 

 

A UPC mindemellett 4 tévékészüléket is adományozott a tatabányai Szent Borbála Kórháznak, azzal a céllal, hogy segítsék a Gyermek- és Csecsemő Osztály gyógyító munkáját, illetve a gyermekek és szüleik számára megkönnyítsék a kórházi tartózkodás nehéz időszakát. Dr. Lőke János, a Szent Borbála kórház főigazgatója az intézmény nevében megköszönte az adományokat és elmondta, hogy 3 tévét a Gyermek- és Csecsemő Osztály azon részein helyeznek el, ahol állapotuk miatt a gyermekek leginkább el vannak különítve társaiktól és családjuktól, míg a negyedik, nagyobb készüléket újszülöttfigyelő monitorként használja majd a Korház csecsemőosztálya.

 

Medgyessy Gergely, a UPC Magyarország PR vezetője az adományok átadásakor elmondta: „A UPC Falakon Át Program keretében jelenleg is országszerte nyolc kórházat és további öt intézményt látunk el különböző telekommunikációs eszközökkel és szolgáltatásokkal, annak érdekében, hogy segítsük a beteg gyermekek mielőbbi gyógyulását, valamint szüleik számára is megkönnyítsük a kórházban várakozással töltött időt. A mostani adományozás is kitűnően illeszkedik ehhez a közel két évtizede futó társadalmi felelősségvállalási programunkhoz. Arra pedig különösen büszke vagyok, hogy kollégáink kezdeményezéséhez nemcsak a UPC segíteni vágyó munkatársai és ügyfelei, hanem a város lakossága, diákjai, illetve más intézmények és cégek is csatlakoztak, így helyi önkéntes akciónk egy országos közösségi megmozdulássá vált.”