Az átütő hardver-szoftver integráció és a grafikus feldolgozást gyorsító technológia optimalizálja a mobil játékélményt

forrás: Prím Online, 2018. június 22. 16:09

A Honor Pekingben jelentette be a GPU Turbo-t, egy forradalmian új, a grafikus feldolgozást gyorsító technológiát. A hardver-szoftver integrációval a GPU Turbo drámaian felgyorsítja a mobiltelefonok grafikus feldolgozó hatékonyságát és ezzel kellemesebb és gyorsabb élményhez juttatja a felhasználókat.

“Nagyon örülünk, hogy elértük ezt a technológiai áttörést, mert a Honor arra törekszik, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújtsa ügyfeleinek.” - mondta George Zhao, a Honor elnöke. “Meggyőződésünk, hogy a GPU Turbo-val növelni tudjuk a piaci előnyünket azáltal, hogy fokozzuk a grafikus feldolgozás hatékonyságát és kifogástalan mobil élményt nyújtunk.”

 

A GPU Turbo a hagyományos grafikus feldolgozó keretrendszert alacsonyabb szinten építi fel, ezzel nagyot javítva a felhasználói élményen.   A grafikus feldolgozás területének alapos megismerése után a Huawei és a Honor kulcsfontosságú áttörést ért el, mintegy 60%-al felgyorsítva a grafikus feldolgozás hatékonyságát, mindeközben 30%-al csökkentve a SoC (System on Chip) energiafelhasználását, kiterjesztve a lehetőségeket a teljesítmény és az energiafelhasználás egyensúlyának megtartásával. A jobb renderelésnek köszönhetően pedig a Honor készülékek kimagasló grafikai minőséget tudnak elérni a GPU Turbo segítségével még akkor is, ha maga a mobil applikáció nem támogatja a HDR (High Dynamic Range) képalkotást.

 

 

 

Azt elmúlt 10 évben a kijelzők felbontásának VGA-ról 1080p-re, majd hamarosan 4K-ra emelkedésével megugrott az elvárás az okostelefonok grafikus feldolgozó tudásával szemben. A mobil játékok uralják a gaming piacot. Az utóbbi idők szabadidős és oktató mobil játékaival ellentétben a mai, sokszereplős online harcterek komoly kapacitásokat követelnek az okostelefonoktól. A mobiltelefonokon egyre népszerűbb AR és VR alkalmazások is magas szintű grafikus feldolgozó képességeket igényelnek. A mobil platformokra szánt GPU-k folyamatosan technikai korlátok sorozatába ütköztek, mint pl. a tárolás, a hőelvezetés és az energiafogyasztás. Mindezek nehezítik a fejlesztők dolgát, ha meg akarnak felelni a megugró grafikai igényeknek. Ezeket az igényeket kielégítve a Huawei és a Honor bemutatja a GPU Turbo-t, a kulcsfontosságú technológiai áttörést, amit a grafikus feldolgozás terén összegyűjtött tapasztalatok alapján fejlesztettek ki. 

 

A GPU Turbo azoknál a mobil játékoknál jelent majd nagy segítséget, amelyek magas színvonalú grafikai feldolgozást igényelnek, fokozva a sebességet és drámaian optimalizálva a felhasználók játékélményét. A GPU Turbo alapfelszerelése lesz a Honor telefonoknak, kiváló integrációt eredményezve az okostelefon hardver és az EMUI szoftver között. Ezen felül a GPU Turbo a jövőben támogatni tudja majd az AR-t és VR-t, így alkalmazható lesz akár a virtuális tanításban, az online vásárlásban és a távdiagnosztikában is, hogy a lehető legjobb vizuális élményhez jussanak a felhasználók. 

 

A GPU Turbo-t először a Honor Play részeként mutatták be Kínában június elején. A többi népszerű Honor okostelefon is fokozatosan megkapja a kiegészítést, többek között az Európában nemrég bemutatott Honor 10, Honor View10, Honor 9 lite és a Honor 7X. A készülékek frissítésének pontos dátumáról a Honor hamarosan tájékoztat majd. A technológia globálisan is elérhető lesz a Honor felhasználók számára.