Vadonatúj Alienware vezeték nélküli gamer headset és új generációs Elite játékosegér gamereknek

forrás: Prím Online, 2018. július 3. 08:25

Az Alienware és a Dell Gaming izgalmas hardverekkel és partnerhírekkel kedveskedik a játékipar és a gamer közösség képviselőinek. Az asztali játékrendszert kiegészítő új termékek közé tartozik a bámulatos hangzást biztosító Alienware vezeték nélküli gamer headset és a 2. generációs, gyors válaszidejű Alienware Elite gamer egér.

A Dell és az Alienware célja, hogy a legjobb hardvermegoldásokkal versenyelőnyt biztosítson az esportolók számára. A közelmúltban a Detroit Renegades esportcsapat választotta kizárólagos technológiai partnerének az Alienware-t. A csapat a Utah Jazz kosarasa, Jonas Jerebko tulajdonában áll és ő is működteti. Az Alienware a Tobii és a Team Liquid közreműködésével az Alienware Academy esport készségfejlesztő online platformmal támogatja a játékosokat, hogy magasabb szintre fejlesszék készségeiket. Az Alienware Arena rajongói pedig mostantól a telefonjukról is elérhetik a közösséget, és az új alkalmazással különféle nyereményekért is játszhatnak. 

 

A Dell PC-s játékrendszerei a hobbijátékosok és a profik igényeinek egyaránt megfelelnek, így a vállalat továbbra is világvezető szerepet tölt be ezen a területen. „Élen járunk az PC-s játékrendszerek tervezésében, így a mi felelősségünk, hogy folyamatos fejlesztéseinkkel a lehető legjobb megoldásokat kínáljuk a gamer közösségnek. Új online gyakorlóplatformmal, vadonatúj perifériákkal és néhány különleges esport-partnerkapcsolattal igyekszünk még tökéletesebbé tenni játékélményt. Mindemellett segítjük a gamereket, hogy magasabb szintre fejlesszék játékukat” – mondta Frank Azor, az Alienware, valamint a Dell Gaming és XPS alelnöke és vezérigazgatója. 

 

Új Alienware vezeték nélküli gamer headset

Az Alienware gamer kiegészítőnek családja a vállalat első, vezeték nélküli gamer headsetével bővül. Az új headset a legelszántabb játékosoknak készült, akiknek igazán fontos a játékot domináló audio élmény. A játékban nyújtott kiváló teljesítményről a tiszta, természetes és valódi térélményt nyújtó hangzás, a márkára jellemző akusztikai alapbeállítások és testre szabható hangzásprofilok gondoskodnak. A megbízható minőségű, 40 mm-es neodímium driverek mély, gazdag hangzásvilágot nyújtanak a játékosoknak. Az egyéni és a többjátékos módban is tiszta, természetes hangminőséget biztosító headset mikrofonja közelebb hajtható a szájhoz, így csökkenthető a háttérzaj. A headset rendelkezik továbbá játék/csevegés hangkeverővel, valamint az akkumulátor töltöttségére és a vezeték nélküli kapcsolódásra figyelmeztető beépített hangjelzésekkel.

 

A strapabíró, ugyanakkor könnyű headset széles, rugalmas fejpánttal rendelkezik, amely rendkívül kényelmessé teszi a viselését, a vezérlők pedig egyetlen ujjal is elérhetők. A forgatható, sportszövettel bevont fülhallgató gondoskodik róla, hogy a játékosok a maratoni játékok során is végig zavartalanul összpontosíthassanak. Az Alienware rajongói bizonyára örömmel fogadják az ikonikus dizájnelemeket, például a kétzónás LED-világítást és a kattintással változtatható, testreszabható AlienFX játékonkénti fénybeállításokat. 

 

A Sound Center nevű új segédprogrammal bővül az Alienware Command Center

A Sound Center intelligens audio-segédprogrammal bővült az új generációs Alienware Command Center, amelynek segítségével a játékosok előre beállított és egyéni hangzásprofilokat hozhatnak létre és kezelhetnek. Az új megoldás közvetlenül kapcsolódik a csatlakoztatott lejátszó és/vagy hangrögzítő készülékekhez és lehetővé teszi, hogy a játékosok kiválasszák és finomhangolják az aktuális környezetükhöz tökéletesen illeszkedő hangzást. A hangbeállítások kezelését a Sound Center felhasználóbarát funkciói négy fő területen teszik lehetővé. Ezek az Audio Effects, a Multi-band EQ, a Microphone Control és az Audio Recon irányjelző szint, amely a különféle hangok irányát jelzi a játék során (pl. közeli csata és léptek zaja). A Sound Center már világszerte elérhető, és engedélyezett az Alienware Area 51 legfrissebb, 2018-as modelljein, valamint az Alienware 15 és 17 laptopokon.

 

Az Alienware bemutatja az új Elite gamer egeret

Az ikonikus dizájnt prémium anyagokkal ötvöző új egér a játékosok kezébe adja az irányítást. A fejlett, ergonomikus kialakítású egér két áttervezett, felcserélhető oldalszárnnyal (két, illetve négy gombbal FPS/MMORPG játékokhoz) és egy háromállású tenyértámasszal rendelkezik, amely minden kézbe tökéletesen belesimul. A négy konfigurálható, 5 grammos súlyozással pontosan testre szabható a kurzorpontosság és a mozgási sebesség. Emellett öt különféle DPI beállítás is megadható, amelyek között a játékosok menet közben válthatnak attól függően, hogy az adott pillanatban a sebesség vagy a precizitás a fontosabb. A hatékonyságot tovább növeli a 9, vagy akár 11 programozható gomb 512k beépített memóriával a játékon belüli testreszabáshoz. A játékélményt még személyesebbé teszi az AlienFX világítás, amely több mint 130 játékhoz kínál egyedi témát és dinamikus megjelenést, így tükrözi a játékos stílusát.

Az új Alienware Academy online gyakorlóportálon a játékosok tanulhatnak és visszajelzést kaphatnak a teljesítményükről

A Dell legfrissebb, a játékvilág helyzetéről készített kutatásából kiderült, hogy a játékosok világszerte azt tartják a közösség legfontosabb pozitívumának, hogy „tippeket és trükköket” (43%) tanulhatnak egymástól. Az idén debütáló, vadonatúj Alienware Academy a Tobii és a Team Liquid támogatásával egyedi online gyakorlóplatformot nyújt a közösségnek. Az új portál segítségével az amatőrök is elsajátíthatják azokat a készségeket és stratégiákat, amelyek profivá tesznek egy esport játékost – mindezt különféle leckék és a fejlődésükről kapott visszajelzések segítségével. Az Alienware Academy platform zártkörű béta verziója ebben a hónapban indul el. A tananyag középpontjában a CS:GO áll, de a jövőben további népszerű játékokban is fejleszthetik magukat az érdeklődők. A felhasználók gyakorolhatnak, és jobban megérthetik a saját játékstílusukat a Team Liquid támogatásával és a Tobii szemkövető technológián alapuló eszközeivel: például a tekintetkövetés, hőtérképek, statisztikák és a profi játékosokkal való összehasonlítás segítségével. Az egyes leckék után a játékosoknak a tudásukat tesztelő feladatokat kell teljesíteniük ahhoz, hogy továbbléphessenek a tananyagban.

 

A kezdő esportolók gyakorolhatnak, fejleszthetik a készségeiket, előre meghatározott célok eléréséért dolgozhatnak, a leckék után megtudhatják, hogyan teljesítettek, és a közösség többi tagjával is összemérhetik a játékukat – így végül minden egyes felhasználó új szintre léphet, és kibontakoztathatja a benne rejlő képességeteket.

 

A Detroit Renegades az Alienware partnereként jut versenyelőnyhöz

Az Alienware állandó törekvése, hogy a profi játékosokat maximális versenyelőnyhöz juttassa. Ennek a hagyománynak a folytatásaként jelentették be, hogy a partnerek köre a Detroit Renegades csapatával bővül. A Utah Jazz kosárlabdacsapat sztárja, Jonas Jerebko tulajdonában álló Detroit Renegades azért kereste meg az Alienware-t, hogy játékosai a legújabb, világklasszis élményt nyújtó Alienware hardvereken gyakorolhassanak és versenyezhessenek, többek között asztali számítógépeken, laptopokon és monitorokon. 

 

Hivatalos Alienware Arena alkalmazás

Az Alienware nyolc éve indította el az Arena Rewards programot, amelynek előnyei tovább bővülnek az Alienware Arena alkalmazás bemutatásával. A hivatalos Android alkalmazás lehetővé teszi, hogy a játékosok kapcsolatot tarthassanak az Alienware-közösséggel. Kifejezetten azért fejlesztették, hogy a gamerek bárhonnan létre tudják hozni és el tudják érni a fiókjukat, illetve használhassák az oldal funkcióit, például az Arena Awardsot. Míg a legtöbb hűségprogramban vásárlással lehet pontokat gyűjteni, itt ugyanez játékkal és közösségi szerepvállalással érhető el. Napi és heti küldetések, ajándék játékkódok, a játékvilág hírei és számos további lehetőség vár a játékosokra, amelyekkel Arena Rewards pontokat és előnyöket nyerhetnek a Dell Advantage Rewards programban. Az Arena Rewards pontok segítségével a játékosok szintet léphetnek (újonc, átlagos, lelkes, veterán, elhivatott, elit) és felszereléseket, díjakat vagy Dell Advantage Rewards nyereményeket kaphatnak, amelyekkel kedvezményesen vásárolhatnak meg egyes termékeket. A részvételhez az Arena és a Dell Advantage programba is regisztrálni kell. Az alkalmazás június 12-től érhető el a Google Play áruházban.

 

Dell kutatása lerombolja a sztereotípiákat

Kikkel versenyzünk az online világban? A valóság nem feltétlenül felel meg a sztereotipiának, miszerint egy játékos a szülei házának alagsorában magányosan játszó tizenéves. A játékipar az elmúlt években gyors ütemben változott és a szemünk előtt alakult át. A Dell széles körű online felmérése – amelyben 5 763 gamer vett részt 11 országból – rávilágított arra, hogy a mai játékosok sokszínűek: lehet akár egy kétgyermekes kolléga, a mellettünk edző hölgy, a házastársunk, a testvérünk vagy egy barátunk.

 

Az online és közösségimédia-platformokon egyre jobban növekszik a játékosközösség, és egyre sokszínűbbé és elfogadóbbá válik. Már elmúltak azok az idők, amikor a gamer megnevezés sértésnek számított. A megkérdezettek kevesebb mint tizede érzi úgy, hogy a „gamer” szó „lekicsinylő”, „gyerekes” vagy „kínos” (8-9%). A kifejezést inkább pozitív címkének tartják, és „szórakoztatóként” (35%), „menőként” (29%) vagy „izgalmasként” (26%) ítélik meg. Míg egyes gamerek a játék folytatásáért más programokat is feladnak, a többség szeret a zenét hallgatni, sportolni, utazni és társaságban lenni. A játékosok közösségét egyre kevésbé fiatal fiúk uralják, és a megkérdezettek mindössze 14 százalékát érdekli az online ellenfelek neme. Általánosságban a gamerek bárkit szívesen látnak, aki csak leül a számítógép elé. Az ellenfelek kiválasztása során szinte lényegtelen a játékosok számára a kulturális/etnikai hovatartozás, a politikai nézet és a szexuális irányultság (válaszadók közül ezeket csupán 8, 7, illetve 6 százalék tartja fontosnak). Ami a leginkább számít, az a másik játékos képessége (40%).