A Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszere három éven belül 57%-os beruházásmegtérülést biztosít

forrás: Prím Online, 2018. július 24. 15:57

A Fujitsu ma tette közzé a Forrester Consulting kutatócég gazdasági hatástanulmányának eredményeit az SAP-környezetekhez szánt PRIMEFLEX integrált rendszerről. A tanulmány megállapította, hogy a rendszerberuházás mintegy 20 hónapon belül megtérül – 3,3 millió euró nettó jelenérték és 57%-os három éves beruházásmegtérülés (ROI) mellett*.

A piacvezető Forrester tanácsadói a vállalat hatástanulmány-módszertana (Total Economic Impact, TEI)** használatával megvizsgálták, milyen beruházásmegtérülést érthetnek el a Fujitsu PRIMEFLEX for SAP Landscapes rendszert megvásárló vállalati ügyfelek. Az e módszertannal végzett vizsgálatok keretrendszert biztosítanak az ügyfelek számára a kiválasztott technológiák megvásárlásától várható pénzügyi hatás értékeléséhez. A beruházás előnyeinek, költségeinek és kockázatainak jobb megértése érdekében a Forrester két olyan ügyféllel is interjút készített, akik már bevezették a Fujitsu PRIMEFLEX for SAP*** megoldását.

 

„Napjaink üzleti rendszereinél követelmény az agilitás, és képesnek kell lenniük rugalmasan változni és igazodni az állandóan változó igényekhez. Ezzel párhuzamosan a vállalatok által használt SAP-környezetek jelentős része komplex és nehézkes lett az idő előrehaladtával végrehajtott bővítések és kiegészítések miatt. A Fujitsu PRIMEFLEX for SAP Landscapes rendszerrel az ügyfelek visszaszerezhetik az ellenőrzést SAP-környezetük felett, és olyan infrastruktúrát építhetnek ki, amely támogatja az innovációt és a növekedést. A Forrester hatástanulmánya bemutatja, hogy a PRIMEFLEX for SAP Landscapes rendszert használó ügyfelek nem csupán a modern és hatékony infrastruktúra előnyeit élvezhetik, hanem jelentős költségmegtakarítást is elérhetnek, két éven belüli megtérülés mellett” – mutat rá Michael Keegan, a Fujitsu EMEIA-régióbeli terméküzletágának vezetője, és a Fujitsu Egyesült Királyságért és Írországért felelős elnöke. 

 

„Kizárólag gazdaságilag megalapozott, tényszerű adatok birtokában lehet helyes beruházási döntést hozni” – folytatja Keegan. „Ez különösen így van, ha a szervezet egészséges működése szempontjából létfontosságú, komplex, nagyszabású és globális IT-infrastruktúráról van szó. Ezért annyira fontos ez a hatástanulmány, amely elméleti modell helyett a valós életből vet használati forgatókönyvek alapján mutatja meg az elérhető megtakarítás nagyságát.”

 

 

A Forrester tanulmánya mélyrehatóan vizsgálta a pénzügyi hatást 

A Forrester feltételezései a tanulmányban egy tipikus ügyfélnél három év alatt felmerülő pénzügyi hatást modellezték. A példaként használt szervezet egy globálisan működő és mintegy 200 SAP-rendszert használó, nagyméretű disztribúciós és gyártóvállalat volt. A vizsgálat mind a működési hatékonyság, mind pedig költségmegtakarítás szempontjából jelentős előnyöket azonosított. A Forrester becslése szerint az ilyen típusú ügyfelek 4,2 millió dollár körüli megtakarítást várhatnak a rendszertől – ami egy jellemző SAP-rendszerbevezetés költségének kb. 30%-a – elsősorban a régi infrastruktúra frissítési igényének megszüntetéséből eredően. 

 

További 2 millió dollár megtakarítás valószínűsíthető az alacsonyabb karbantartási költségeknek köszönhetően, míg a PRIMEFLEX infrastruktúra emelt szintű agilitása 1 és 3 millió dollár közötti megtakarítást eredményez az erőforrások gyorsabb üzembe állításából eredően. A PRIMEFLEX jellegéből adódó egyszerűbb adminisztráció, karbantartás és tesztelés mintegy 50%-kal javítja a működési produktivitást, ami pénzben kifejezve megközelítőleg 988 000 dollárt jelent. A PRIMEFLEX által nyújtott teljes körűen virtualizált szerverkörnyezet és a rövidebb tervezett leállások becsült értéke 556 000 dollár. 

 

A tanulmány részletesen ismerteti, milyen beruházásra van szükség a fenti előnyök eléréséhez. Ennek tartalma a következő: az összes szervert, tárolót, hálózati hardvert és licencet lefedő infrastrukturális költség 5 millió dollár, a beállítási és migrációs költség kb. 644 000 dollár, az oktatási költség pedig mintegy 50 000 dollár. A PRIMFLEX integrációtól három éven belül kb. 9 millió dollár értékű előny várható az összesen 5,7 millió dolláros költséghez képest, ami 3,3 millió dollár nettó jelenértéknek és 57%-os beruházásmegtérülésnek (ROI) felel meg. 

 

A tanulmány teljes szövege letölthető a http://www.fujitsu.com/global/microsite/sap-simplicity címről.

 

_______________

* A FUJITSU PRIMEFLEX for SAP Landscapes integrált rendszer hatástanulmánya (Total Economic Impact™), 2018. május 

** A Forrester Total Economic Impact™ (TEI) keretrendszerének célja a beruházási döntést befolyásoló előnyök, költség- és rugalmasságbeli tényezők azonosítása

*** A Fujitsu PRIMEFLEX for SAP Landscapes a szerverek, tárolók, hálózati csatlakozóelemek és szoftverek elődefiniált, előtesztelt és előintegrált együttesére épülő integrált rendszer. A Fujitsu egy termékként szállítja, szorosan közreműködő partnerek, többek között a SUSE támogatásával. A Fujitsu PRIMEFLEX for SAP Landscapes lehetővé teszi az SAP-alkalmazásokra és -adatbázisokra optimalizált infrastruktúrák egyszerű és biztonságos létrehozását. Integrált FlexFrame Orchestrator szoftvere elősegíti az infrastruktúra, az adatbázisok és az alkalmazások egységes és következetes adminisztrálását.