Frida Kahlo élményfestés a Szigeten

forrás: Prím Online, 2018. július 31. 13:59

Új színt visz az idei Sziget Fesztivál programjába a Magyar Nemzeti Galéria és az Alkotásutca szervezésében zajló Frida Kahlo élményfestés, ahol a jelentkezők profi instruktorok segítségével készíthetik el saját Frida-inspirálta festményeiket.

Az esemény a Magyar Nemzeti Galériában novemberig megtekinthető Frida Kahlo kiállítása ihlette. A kiállítás szervezői felkérésére csatlakozott az eseményhez az Alkotásutca, egyedülálló közelségbe hozva így a festőnő művészetét a közönséghez.

 

“Azért dolgozunk, hogy a művészetet és az alkotás öröme minél kézzelfoghatóbbá váljon mindenki számára az élményfestésen keresztül, így örömmel teszünk eleget ennek a megkeresésnek is.” - nyilatkozta Nagy Lilla, az Alkotásutca üzletágvezetője “Frida Kahlo egyike az olyan ikonikus művészeknek, akin közel áll a mai fiatalsághoz és könnyen azonosulnak vele. Az útkeresés, lázadás és a fájdalom mind-mind olyan érzések, melyek mindenkit mélyen megérintenek. A festőnő regénybe illően kalandos élete pedig méginkább különlegessé, hitelessé és átütően erőssé teszi alkotásait.”

 

A másfél-két órás, kiscsoportos élményfestés alkalmak augusztus 9-én, 10-én, 13-án és 14-én lesznek a Szigeten az ArtZone sátorban a MNG standjánál. A foglalkozások a résztvevők számára ingyenesek, ám a szervezés miatt helyszíni regisztrációhoz kötöttek. A jelentkezők profi instruktorok segítségével, saját kezűleg készíthetik el saját Frida portréjukat, egy 30x40-es vászonra festett képet, melyet természetesen meg is tarthatnak. A szervezők mindenkit várnak szeretettel, a program semmilyen előképzettséget nem igényel, így azok is átélhetik az alkotás örömét, és sikerélményét, akik utoljára gyermekkorukban fogtak ecsetet.