Az IFA 2018 kiállításon debütált a Samsung Thunderbolt 3 QLED ívelt monitora

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 2. 09:34

A Samsung Electronics az IFA 2018 kiállításon mutatta be a CJ79 (Modellkód: C34J791) monitort, ezzel bővítve az úttörő, ívelt képernyős termékcsaládját. 

A 34 colos CJ79 ívelt monitor az első a kategóriában, amely Intel Thunderbolt 3 csatlakoztathatósággal érkezik. A készüléket kifejezetten a kreatív és az üzleti szféra szereplőinek tervezték, akik a kiemelkedő összekapcsolhatóság által biztosított kényelmes és hatékony munkavégzésre vágynak.

 

A Mac és Windows számítógépekkel egyaránt kompatibilis CJ79 két Thunderbolt 3 porttal érhető el, amely szupergyors, másodpercenként akár 40 gigabites (Gpbs) feldolgozási sebességgel továbbítja a képernyőképet, az adatokat és az áramot. Ez nyolcszor gyorsabb, mint az USB 3.0 port által biztosított sebesség, ráadásul a Thunderbolt 3 porttal egyetlen kábelen keresztül akár 85 watt (W) teljesítménnyel párhuzamosan tölthetők a csatlakoztatott készülékek.

 

„Az évek során a Samsung forradalmasította az üzleti felhasználók számára elérhető vizuális élményt – mondta el Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – A CJ79 a legújabb lépés afelé, hogy új szintre emeljük az ívelt monitorokat és egyben bizonyíték az innovációra való folytonos törekvésünkre is. A Thunderbolt 3 csatlakoztathatósága illeszkedik ebbe a jövőképbe, és lehetőségek végtelen tárházát kínálja a felhasználók számára.”

 

„A Thunderbolt 3 ökoszisztéma folyamatos bővülésével újabb és újabb innovatív, kiváló teljesítményű termék lesz elérhető a vásárlók számára – mondta el Jason Ziller, az Intel Client connectivity osztályának vezérigazgatója. – Büszkék vagyunk, hogy a világ egyik vezető vállalata, a Samsung is a Thunderbolt 3 technológia mellett döntött az új, kivételes teljesítményű kijelzővel ellátott CJ79 QLED monitor esetében. Az integrált dokkolóval ellátott eszköz így egyszerű és kényelmesen használható megoldást jelent a vásárlóknak.”

 

 

Multifunkcionalitás magas fokon

A CJ79 nagy képernyője egyszerre két monitor kijelzőjét helyettesítheti, miközben kivételesen tiszta, éles képet nyújt. A 21:9 képarányú, 3440 X 1440-es felbontású, ultraszéles ívelt kijelzővel rendelkező monitoron a felhasználók kényelmesen végezhetik párhuzamosan a feladataikat. A Picture-by-Picture (PBP) funkciónak köszönhetően a vásárlók két ablakkal dolgozhatnak egyszerre, míg a Picture-in-Picture (PIP) megoldásnak köszönhetően a második ablak a képernyő méretének 25 százalékára csökkenthető, amely ezután könnyen áthelyezhető lesz a kijelző bármelyik részére.

 

Az iparág egyik legélesebb, 1500R ívű, ívelt kijelzős, ultraszéles monitorát a kényelmes használat érdekében úgy tervezték, hogy a szem látószögének természetes ívét kövesse. Az állítható állvánnyal a felhasználók kényelmének megfelelően dönthető monitor lehetővé teszi, hogy mindenki a saját igényei szerint helyezze el az eszközt. Ezen túlmenően a Thunderbolt 3 csatlakozóval további Thunderbolt 3 vagy USB eszközök csatlakoztathatók közvetlenül a monitorra. 

 

 

Felső kategóriás képminőség és sebesség

A Samsung CJ79 a 125 százalékos sRGB színskálában egyesíti a Quantum Dot technológiát a ragyogó és valósághű részletességgel. Az ívelt VA paneltechnológia 3.000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik. A tiszta árnyalatoknak, a mélyebb feketéknek és a világosabb fehér színmegjelenítésnek köszönhetően pedig megjelenít olyan apró részleteket is, amelyek korábban nem voltak láthatók.

 

Az AMD FreeSync technológia akadásmentes játékmenetet és videólejátszást biztosít. A grafikus kártya frissítési rátáját szinkronizálja a CJ79 teljesítményével, ennek köszönhetően nem szakadozik és akadozik a kép.

 

 

A CJ89 – Masszív, 43 colos monitor, amely új szintre emeli a produktivitást

A CJ89 (Modell név: C43J890) 43 colos, ultraszéles ívelt monitor figyelemreméltó, 3840 X 1200-as felbontással, 32:10-es képaránnyal érkezik, így teremt nagyobb és élénkebb munkaterületet. A robosztus kialakítás beépített KVM csatlakozót, C típusú USB csatlakozókat és beépített sztereó hangszórókat rejt a még jobb teljesítmény érdekében. 

 

A 34” CJ79, valamint a 43” és 49” CJ89 monitorok Magyarországon várhatóan szeptember második felétől lesznek elérhetőek. A készülékekről további információ a https://displaysolutions.samsung.com/business-monitor/detail/1288/C43J89 oldalon található.