Új BlackBerry okostelefont csodálhattak meg az IFA 2018 látogatói

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 3. 14:40

A TCL Communication, a BlackBerry globális licencpartnere a berlini IFA szakkiállításon bemutatta legújabb billentyűzetes okostelefonját, a BlackBerry KEY2 LE-t. 

A KEY termékcsalád ezzel egy dinamikus, modern okostelefonnal egészült ki, megtartva az ikonikus BlackBerry billentyűzetet, amely precíz és pontos gépelést tesz lehetővé, emellett rendelkezik minden fontos biztonsági funkcióval, melyek az egyik legbiztonságosabb okostelefonná teszik – és amelyek az évek során a BlackBerry védjegyévé váltak.

 

Pontosabb gépelés, hatékonyabb munka

Az új BlackBerry okostelefon QWERTY-billentyűzetét pontos és precíz gépeléshez alakították ki, valamint felszerelték a kizárólag a BlackBerrynél megtalálható Speed Key funkciógombbal is, amely lehetővé teszi az alkalmazások és funkciók gyorselérését. Az új funkciógombbal bármilyen képernyőfelületről elindíthatók az egyedileg programozott parancsok, anélkül, hogy vissza kellene térni a kezdőképernyőre, vagy az ikonok között kéne keresgélni a készülék menüjében. A BlackBerry KEY2 LE 52 testreszabható gyorseléréssel rendelkezik, melyeket a felhasználó egyedileg konfigurálhat igényeinek megfelelően.

 

A készülék billentyűzetébe egy ujjlenyomatolvasót is integráltak, a szkennert a szóköz billentyűbe építették a tervezők, hogy könnyebb, ergonomikus hozzáférést biztosítson a telefon feloldásához vagy az olyan, felhasználói azonosítást igénylő alkalmazásokhoz, mint a gyári szoftverkínálat részét képező Locker vagy éppen a pénzügyi, banki szolgáltatások elérésére használt appok.

 

 

Összetett adatvédelmi mechanizmus az első bekapcsolástól

A BlackBerry KEY2 LE az iparág legszigorúbb biztonsági sztenderdjeinek megfelelve olyan biztonsági funkciókat ad a felhasználó kezébe, melyek extra védelmet biztosítanak mind a privát szféra, mind az érzékeny vállalati adatok számára. A Locker alkalmazás lehetővé teszi, hogy a telefonnal elkészült fotók azonnal egy biztonságos, elkülönített tárhelyre kerüljenek a telefon memóriájában. Az applikáció emellett képes elrejteni és csak felhasználói azonosítást (jelszó vagy ujjlenyomat) követően elérhetővé tenni alkalmazásokat és fájlokat.

 

A BlackBerry KEY 2 LE a BlackBerrytől megszokott magas szintű adatvédelmi szolgáltatásaihoz hozzátartozik a DTEK alkalmazás, mely folyamatosan auditálja a készülék biztonsági szintjét, nyomon követi az alkalmazások működését és azonnal riasztást küld az incidensekről. 

 

A gyártó a biztonsági kockázatok csökkentése érdekében havi rendszerességgel elérhetővé teszi a készülékhez az Android operációs rendszer aktuális biztonsági frissítéseit, mely a fenti biztonsági funkciókkal kiegészítve az Android 8.1-et futtató KEY2 L-t az egyik legbiztonságosabb okostelefonná teszi a világon.

 

 

Egy telefon, két külön egyéniség 

A BlackBerry KEY2 LE az első BlackBerry beépített dupla személyi fiókos funkcióval, melynek segítségével a felhasználó külön kezelheti mind a személyes, mind a szakmai közösségi média profiljait. A dupla SIM kártyával használható készülékek esetében olyan telefonszámhoz kötött alkalmazások is használhatók dupla fiókkal, mint a WhatsApp. A BlackBerry KEY2 LE gyári szoftverkínálata tartalmazza a BlackBerry Hub üzenetközpontot is, amely egységes helyen tárolja az emaileket, szöveges üzeneteket és szinte bármely közösségi alkalmazás értesítéseit.

 

 

Időben szól, ha tölteni kell

A BlackBerry KEY2 LE erőteljes és energiahatékony Qualcomm Snapdragon processzora és akkumulátora egy teljes napon át, sőt, akár még másnap is működőképes (22 óra vegyes használat). Kontextuális akkumulátor emlékeztetőjével a BlackBerry KEY2 LE megfigyeli a napi töltési szokásokat, valamint a naptárba jegyzett programokat, és javaslatokat tesz, hogy mikor érdemes feltölteni a készüléket, hogy rendelkezésre álljon pl. fontos megbeszélések, utazások és események során. A Qualcomm QuickCharge 3.0 technológiájának köszönhetően a megfelelő töltővel az akkumulátor turbósebességgel feltölthető.

 

Dupla kamera, mely felismeri az egész világot

A készülék dupla hátsó kamerával rendelkezik, a vadonatúj kameraalkalmazás portré móddal és szépítő funkcióval is rendelkezik. A hátlapon található kamerapáros felbontása 13 és 5 megapixel, az előlapi szelfikamera 8 megapixeles. A BlackBerry KEY2 LE Google Lens kompatibilis, így szimplán a kamera használatával új információk gyűjthetők a környezetről.

 

 

Android, mint sehol máshol

A BlackBerry KEY2 LE az Android előnyeit egyedülálló, kizárólag a BlackBerry telefonok által biztosított felhasználói élménnyel és biztonsággal párosítja. A Google Play áruház több mint egymillió alkalmazásának bármelyikét letöltve elérhető az Android által nyújtott kényelem és produktivitás olyan funkciók segítségével, mint a Google Assistant és a Google Lens.

 

Változatok, elérhetőség

A BlackBerry KEY2 LE vagány, feltűnő külsejű okostelefon, mely három fiatalos színvariációban érhető el. A KEY2 LE régiótól függően világűrkék, pezsgőarany és lángvörös színválasztékban lesz elérhető, szimpla és dupla SIM-es változatban. A BlackBerry új okostelefonja Magyarországon október elejétől vásárolható meg a gyártó hivatalos viszonteladó partnereinél.