Melyik a gyorsabb, a drón vagy a Tesla?

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 8. 08:45

Szeptember 15-én másodjára rendezik meg a Korzó Drónfesztivált. Az óbudai Auchan parkolójában nem csak a drónok szerelmesei mérhetik össze tudásukat, de az e-sport fanatikusai is feszegethetik saját határaikat, sőt akár a két népszerű YouTubert, UNFIELD-et és Henry Kettnert is kihívhatják egy-egy játékra. A látványos gyorsulási versenyen pedig az is kiderül majd, hogy egy drón felülkerekedhet-e egy Teslán.

Szeptember 15-én 10 órától 18 óráig egésznapos ingyenes családi programokkal várják a drónok szerelmeseit és a kísérletezni vágyókat az óbudai Korzón – drónsátor, ügyességi pályák, NERF akadálypálya, VR repülés és UNFIELD közönségtalálkozó is vár a látogatókra. Azok pedig, akik a szakemberekkel szeretnének beszélgetni vagy éppen a drónozás jelenlegi jogi szabályairól, képzésekről vagy tagságról érdeklődnek, ellátogathatnak a Magyar Nemzeti Drón Szövetség sátrába.

 

Mindezek mellett különböző interaktív programokkal is várják a látogatókat, akik akár a KD csapat tagjaival, Bturbóval, UNFIELD-del vagy Henry Kettnerrel is összemérhetik tudásukat.

 

A Drónsátor egésznap biztonságos körülmények között várja már a legkisebbeket is, akik szeretnék elsajátítani a drónozás alapjait – a lebegést, a pontos leszállást, a karikán átrepülést és az átfordulást.

 

 

Az ügyességi pálya viszont a magabiztosabb pilótákra vár. A vállalkozó szellemű látogatóknak egy nagyobb méretű drónnal kell teljesíteniük az akadálypályát, ahol többek között függőleges és vízszintes kapukon is át kell repülniük, át kell haladniuk a bevásárlókocsik alatt, majd meg kell kerülniük a bójákat. A pályán baráti társaságok közötti csapatversenyekre is van lehetőség.

 

Akik pedig szívesebben maradnának közel a földhöz, azok a Jumping Sumo Race-en tehetik próbára magukat egy táblagépről irányítható földi drónnal, ami nem csak gurul, de pattog, pörög és még ugrik is. Az igazán látványos elemekkel kiépített pálya mellett az egész család együtt izgulhat, hogy sikerül-e szintidőn belül célba érni.

 

 

A nap folyamán több alkalommal sor kerül majd egy különleges megmérettetésre, ahol is egy Teslával kell versenybe szállnia egy DJI Phantom 4 Pro V2 drónnak. A pálya széléről bárki végig izgulhatja, hogy vajon melyik nyeri meg a küzdelmet.

 

Winkler Róbert és UNFIELD dróncsatáját ezen a linken tudja megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=d2_2Os9nYrg

Időpont: 2018. szeptember 15. (szombat) 10:00-18:00

Helyszín: Budapest, Szentendrei út 115., Auchan Óbuda parkoló

A rendezvényen való részvétel ingyenes.