Konferencia a blokkláncok mindennapi gyakorlatáról és működéséről

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 18. 14:47

 „Evolving Links” címmel, a globális ICT integrátor Getronics különleges konferenciára várja Madridba a legmagasabb szintű döntéshozókat. Az esemény célja a blockchain technológia globális térhódításának konkrét és gyakorlatias áttekintése. A konferenciára 2018. október 9-én a madridi Duque De Pastrana Palotában kerül sor. Az egynapos rendezvény a blokklánc technológia legaktívabb és legkiválóbb nemzetközi előadói mellett számos úttörő vállalkozást és iparági szakértőt is felvonultat.

A Getronics az Agentic Group-pal közösen rendezi meg döntéshozóknak szóló eseménysorozatának idei második állomását, a blokklánc technológia fejlődését és gyakorlati alkalmazásait lefedő témakörökben. Az esemény címe „Evolving Links”, fókusza pedig annak vizsgálata nemzetközi perspektívából, hogy miként is működnek a blokkláncok a mindennapi gyakorlatban.
 
A blokklánc technológia alkalmazási köre napról napra bővül, de még komoly kiaknázatlan lehetőségeket hordoz többek között a pénzügyek, az energiagazdálkodás, a mezőgazdaság, az egészségügy, a kiskereskedelem és a technológia területén. Éppen ezért nem meglepő, hogy egyre több vállalkozás szeretné megismerni a működését. A Getronics úgy tervezi, hogy 2019-től blockchain technológiával kapcsolatos támogatásokat is kínálni fog ügyfelei számára.
    
„A blockchain technológia felé való nyitás a Getronics számára természetes lépés, hiszen jól illeszkedik cégünk igen sikeres, alkalmazásokra és iparág-specifikus szoftvermegoldásokra vonatkozó stratégiájához. Erősen hisszük, hogy ügyfeleink digitális átmenetét azzal segítjük legjobban, ha egyre több innovatív megoldást alkalmazunk. A blokklánc technológia tovább erősíti ezen törekvésünket” – mondta Nana Baffour, a Getronics csoport elnök-vezérigazgatója.
 
 
Az „Evolving Links” konferencián az ICT iparág nemzetközileg elismert szakértői a blokkláncok jelenére és jövőjére fognak fókuszálni: a blockchain technológiának az energia- vagy a pénzügyi szektorban tapasztalható jelenlegi felhasználásától kezdve, egészen a kommunikációra vagy a vállalati folyamatok optimalizálására gyakorolt jövőbeni hatásáig. A különleges konferencia előadói között ott lesz Alex Tapscott, az innovatív technológiák hatásainak nemzetközileg elismert szakértője; Rik Willard, az 50 blockchain vállalatot összefogó nemzetközi szövetség, az Agentic Group alapítója és ügyvezető igazgatója; illetve Alex Puig, innovációs tanácsadó és technológiai vállalkozó is.
 
„Alapvető célnak tekintem, hogy ez a konferencia igazán gyakorlatias legyen. Az innovációnak csak akkor van értelme, ha hozzásegíti ügyfeleinket ahhoz, hogy munkájukban jobban teljesítsenek és életminőségük jobb legyen. Ezért nagyon fontos számunkra, hogy vendégeink ezen a konferencián konkrét kérdéseikre konkrét válaszokat kapjanak, és megértsék, hogy a blockchain technológia már itt van velünk, a blokkláncok jövője elkezdődött” – összegezte Nana Baffour, a Getronics csoport elnök-vezérigazgatója.