Nemzetközi cégtől kapott megbízást a MOTIMENT

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 28. 09:47

Az irodai folyamatok mérésével és optimalizálásával foglalkozó MOTIMENT Kft. szeptembertől együttműködik a WebEye International Kft.-vel. A WebEye 14 európai országban jelenlévő közlekedésinformatikai megoldásokat és flottakezelési szolgáltatásokat nyújtó, hazai tulajdonú vállalat. 

A projekt a magyar központon kívül egyidőben indul a román, a bolgár, a lengyel, a szlovák, a horvát és a portugál leányvállalatoknál. Az együttműködés célja, hogy olyan, a MOTIMENT módszertan által kimutatott tényadatok birtokába jusson a vállalat, amelyek alá tudják támasztani egy egységes vállalatirányítási rendszer bevezetését. A WebEye és a MOTIMENT cégtörténetében is újdonság a leányvállalatok speciális összehangolása, mérése, amely új, minden leányvállalatra kiterjedő döntést eredményezhet.

 

A projektbe azonos tevékenységet végző osztályok kerültek, így a feladatok és a folyamatok még jobban és hatékonyabban feltérképezhetők lesznek azáltal, hogy a leányvállalati működések külön-külön fel lesznek tárva. A vállalat összes munkafolyamata pénzügyi területen ér össze, valamint az ott dolgozó kollégák használják a legtöbb fajta rendszert a cégen belül, ezért a projektnek ez lesz a középpontja.

 

„A WebEye-nak már az IT-infrastruktúrája is eltér az eddig általunk mért vállalatokétól, ezzel együtt az irodai folyamatai is új területet jelentenek számunkra, főleg azáltal, hogy nemzetközi és leányvállalati körben zajlik a mérés. Iparágtól függetlenül sikeresen alkalmazható a módszertanunk, hiszen egy olyan know-how-ról beszélünk, ami minden irodai, számítógépen zajló folyamat mérésére alkalmas. Most nemzetközi vizekre evezünk, és ennek a kihívásnak örömmel eleget teszünk” – mondta Szőnyi Zoltán, a MOTIMENT üzletfejlesztési vezetője. 

 

A munkafolyamatokat másodperc alapon mérő módszertannal mérve egy több száz fős szervezetnél, az egyenként kimutatott alig pár másodpercnyi holt idők (mikroveszteségek) éves szinten akár több tízmillió forint nagyságrendű megtakarítást rejthetnek. Az egyedülálló MOTIMENT erőssége abban rejlik, hogy nem csupán kimutatja az elpazarolt időt, hanem rámutat arra is, hogy akár a több ezer javítható folyamat közül melyek azok a munkafolyamatok, amelyek ésszerűsítésével a legsürgősebben kell foglalkozni és optimalizálásuk a legnagyobb nyereséget hozza.

 

„Mi a WebEye-nál is a hatékony munkavégzés és erőforrás felhasználásban hiszünk. A technológiánk is erre épül, adatokat szolgáltatunk az áruszállításban dolgozó partnereink járműveiről, ami alapján javíthatók lesznek a munkafolyamataik. Ezt a szemléletmódot most megfordítottuk és nekiláttunk feltérképezni azt, hogy házon belül hol vannak még javítható és javítandó területek a mindennapi munkavégzésünkben. A MOTIMENT ehhez tökéletes megoldást biztosít számunka. A kapott részletes adatokkal fejleszteni tudjuk majd a munkafolyamatokat, hogy még többet hozhassunk ki a rendelkezésre álló erőforrásokból” – mondta Németh Pál, a WebEye International Kft. ügyvezetője.