WITSEC IT-Biztonsági Konferencia nem kizárólag hölgyeknek

forrás: Prím Online, 2018. október 2. 13:46

Rendhagyó rendezvényre készülnek a IT-biztonsági szektor női szervezői a harmadszorra megrendezendő WITSEC szakmai napon. Az előadók mind a szakma szakértői számára, mind pedig az érdeklődők részére olyan értékes információkat mutatnak be (kutatási eredményekkel alátámasztva), ami segíthet egy karriernek új lendületet venni, vagy éppen emellett a szakma mellett dönteni.

Ezt a nonprofit konferenciát pusztán a szakmai összefogás hívta össze, ahol idén (október 4-én, 9 órától az MVM Székházban) sem lesznek marketing tartalmú előadások. A témák között szerepel majd a bankbiztonság, ami bevezeti a résztvevőket néhány technikai megoldás rejtelmeibe is. 

 

Szó esik még más szakmai kezdeményezésekről és természetesen a nők helyzetéről e kivételes tevékenységi területen, amit egy igen friss kutatás alapján hoznak nyilvánosságra első alkalommal.

 

A WITSEC szakmai nap főként fiataloknak, főiskolai, egyetemi hallgatóknak, pályakezdőknek és az IT-biztonsági szakma szakértőinek szól, ám minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az ingyenesen látogatható, ám regisztrációhoz kötött rendezvényen. 

 

 

A szervezet szoros kapcsolatot ápol az ISACA-val és az ISC2-tel, aminek révén az értékes CPE pontok megszerzése garantált.

 

Az esemény egyik főszervezője Zengő Andrea, a WITSEC - Woman in IT Security - alapító tagja és elnöke, a szervezet többi tagjával együtt szintén várja azokat a középiskolás diákokat is, akiket tanáraik elengednek az eseményre, sőt el is kísérik őket.

 

A Randstad jóvoltából az érdeklődők ingyenes karrier tanácsadásban részesülhetnek, illetve segítséget kaphatnak az álláskeresés során felmerülő nehézségekkel kapcsolatban, továbbá abban is tanácsot adnak, hogyan érdemes összeállítani egy olyan szakmai önéletrajzot, amivel ki lehet tűnni a tömegből.

 

A rendezvény ugyancsak remek alkalom a kapcsolatépítésre, ugyanis ide majd miden szakmabeli hölgy és úr ellátogat, ahol családias, közvetlen környezetben osztják meg tapasztalataikat a fiatalabb korosztállyal.

 

További érdekességként az Euro One 2018 októberében tette mindenki számára elérhetővé azt a speciális kíber biztonsági játékát, amely kiválóan alkalmas a biztonság elemzői pálya népszerűsítésére. A játék a jól ismert Capture The Flag (CTF) kíber biztonsági változata, melyben a játékosok biztonsági elemző szerepbe bújva, egy valós story mentén oldanak meg egyre nehezebb feladatokat. A játék a valóságot szimulálja, hiszen valódi biztonsági problémákkal találkoznak, illetve a nagyvállalatok és a kormányzati szervek által is alkalmazott fejlett elemző eszközt használják a játék során.

 

A női gondoskodás itt is megmutatkozik, hiszen a látogatókat víz, kávé, pogácsa, szendvics és friss gyümölcs várja, valamint a konferencia zárásakor a szokásos évfordulós WITSEC tortával is megkínálják az ott lévőket. A helyszín megközelíthető tömegközlekedéssel, ám parkolóhelyeket is biztosítanak a szervezők.

 

Az előadók és kerekasztal beszélgetésben résztvevők között szerepel majd Biró Gabriella, az MNB Informatikai Felügyeleti Főosztály vezetője, Baracsi Katalin, internetjogász, aki a Safer Internet Projekt külső tanácsadója, Polereczki Andrea, aki az OTP Mobil csapatába első női vezetőként szállt “ringbe” annak idején, jelenleg lelkes önkéntesként kiemelten fontos küldetésének tartja a gyermekek biztonságát a virtuális térben. Rendszeresen tart oktatásokat gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt a Safer Internet Projekt kereténben, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében.

 

Zengő Andrea nyitóbeszéde és előadása mellett, Baracskai Anikó, az InfóTárs - Informatikus Fiatalok a Társadalomért - egyesület alelnöke is érdekfeszítő előadással készül.

 

Az ingyenesen látogatható konferenciára az alábbi linken van lehetőség regisztrálni:

https://www.eventbrite.com/e/witsec-szakmai-nap-2018-tickets-50025403328

Az esemény helyszíne: MVM Székház, 1031 Budapest, Szentendrei út 207-209. 

Időpont: 9:00-17:30.

Az előadások ezúttal magyar nyelven folynak majd.