Az IBM legjobb szakemberei segítenek 4 magyar szervezetet

forrás: Prím Online, 2018. október 2. 18:15

Mesterséges intelligencia fejlesztés egyetemistákkal, női és kistelepülésen élő vállalkozók ösztönzéséhez e-learning, gazdaság élénkítő stratégia fejlesztése – csak néhány példa az IBM most kezdődő IBM Corporate Service Corps (IBM CSC) misszió elnevezésű program céljaiból. A pro bono projektek hozzájárulnak a gazdaságfejlesztéshez, a vállalkozói kedv élénkítéséhez és az oktatás fejlesztéshez a társadalmilag hasznos szervezetekkel közösen megvalósuló együttműködések keretében.

Az IBM bejelentette az IBM Corporate Service Corps misszió kezdetét, amely egy globális, önkéntességen alapuló tanácsadói szolgáltatás a gazdaság és a tudomány fejlesztésének érdekében. A misszió a világban már több helyen bizonyította, hogy képes jobbá tenni a helyi közösségek életét és létfontosságú kezdeményezéseket visz véghez az üzleti élet és a civil vezetők bevonásával.  A magyarországi programban az IBM együttműködik a Digital Opportunity Trust (DOT) kanadai civil szervezettel, amely több mint 16 éves tapasztalattal rendelkezik az ifjúságot és nőket célzó programok megvalósításában.

 

A 14 fős önkéntes csapat tagjait az IBM legkiválóbb munkatársai közül választotta ki. Brazíliából, Kanadából, Hongkongból, Indiából, a Fülöp-szigetekről, az Egyesült Arab Emírségekről, az Amerikai Egyesült Államokból illetve Vietnámból érkeznek Magyarországra a szakemberek. A csapat egy hónapot tölt Budapesten és négy szervezettel együttműködve rövid és hosszú távú ajánlások és megoldások kidolgozásában vesznek részt. A projektekben közös, hogy egytől egyik a társadalom egésze számára fontos, értéket képviselő kérdésekben zajlik majd a munka.

 

"Örömmel köszöntjük az első Corporate Service Corps missziót Magyarországon. A program hazai megvalósulása szimbolikus jelentőséggel is bír, jól mutatja hosszú távú elköteleződésünket a helyi közösségeket érintő kihívások kezelésével kapcsolatban. Ez a misszió lehetőséget ad rá, hogy a magasan képzett IBM szakemberek ne csak a versenyszektorban alkalmazzák tudásukat, hanem a vállalatnál végzett munkájukon túl segíthessenek kormányokat, civilszervezeteket és más, innovatív szervezeteket azért, hogy a programok megvalósulásával a magyar emberek még sikeresebb lehessenek az élet számos területén." - mondta Rehus Péter, az IBM Magyarországi Kft. országigazgatója.

 

Az IBM négy szervezettel fog együtt dolgozni az alábbi projekteken:

 

Az IBM Corporate Service Corps misszióról

Az IBM Corporate Service Corps (CSC) egy olyan világméretű, pro bono tanácsadó kezdeményezés, amely segítséget nyújt kormányoknak, non-profit szervezeteknek, kisvállalkozásoknak az üzleti-, technológiai-, állampolgári- és társadalmi kérdéseket egyaránt érintő kihívások kapcsán. Az IBM programja 2008 júliusában indult útjára és eddig összesen 61 országból 4033 szakembert küldött misszióra. A program kereteiben az IBM önkéntesei eddig 44 országban nyújtottak már segítséget professzionális szolgáltatásokkal például az IT, a marketing, az üzleti és jogi tanácsadás területén vagy a humán erőforrásokat és a logisztikát érintő kezdeményezésekben. Az IBM hisz abban, hogy CSC misszió a világ legnagyobb ilyen típusú programja.