Fatal Drop: már több mint 50 DJ mondja, hogy ne told túl

forrás: Prím Online, 2018. október 18. 08:31

Hogy miért szakadnak meg nyár óta hirtelen a mixek? A közelmúltban útjára indított Fatal Drop kezdeményezés egyre hangosabb. A DJ-k a túltolás veszélyeire hívják fel a figyelmet, kiállva a biztonságos bulizás és amellett, hogy a zene alap, hogy szól. Mindig.

A nemzetközi és hazai zenei élet mainstream és underground zenészei közös prevenciós kezdeményezést indítottak idén nyáron a biztonságos klubokért, melyben saját mixüket a legütősebb résznél hirtelen megszakítják. Teszik ezt azért, mert ők is hisznek abban, hogy mind nagyon éljük a zenét, egészen az utolsó ütemig. Egy drámai drop előtt olyan, mintha a szívünk hagyna ki egy dobbanást. Ezért nyár óta DJ-k sora hackeli meg a legfrissebb mixét azzal, hogy a legjobban várt dropot végzetessé teszi, megölve vele a zenét. A Fatal Drop így a zene nyelvén mutatja meg, hogy ha akárhogy is túltolod, akkor szétcsúszik a zene és befullad a buli.

 

A DJ-k tekintetében stílusfüggetlen az összefogás, a lehető legkülönbözőbb szubkultúrákból érkeznek, elérve így a drum and bass szcénától a house-on és a technon át egészen az EDM-et. Talán nem volt még olyan téma, amiben ekkora lenne az egyetértés a DJ-k részéről, akikben a közös, hogy fontos számukra, hogy a közönség szeresse azt, amit játszanak, egészen a szett végéig. A zene így egy olyan eszköz, ami gyomorba vágóan képes elmondani az üzenetet akkor, amikor a legjobban üt, a Fatal Drop pedig egy komoly nézőpontváltás a prevenciót és biztonságos bulizást hirdető kampányok tekintetében. 

 

„Szerintem a jó zene mindenképp a tudatalattira hat, ha valaki ezt egyszer megérzi, nincs már szüksége semmiféle segédeszközre, a hangok, a rezgés a legszínesebb dimenziókba képes elrepíteni. Nincs más dolgod, csak becsukni a szemed és hagyni, hogy hasson rád. Ezért is tartottam érdekesnek a Fatal Drop kezdeményezést – amelyhez műfajtól függetleneül számos tehettséges producer és DJ csatlakozott – hogy rádöbbentsük a fiatalokat, hogy ha megtalálod a zenédet, az önmagában elég” – hangsúlyozta Zságer Balázs, a Zagar alapító-frontembere.

 

Hallgasd meg te is a legfrissebb Fatal Drop mixeket, napról-napra kerülnek ki új mixek a kampány oldalára: fataldrop.mtv.co.hu

 

Az eddig csatlakozott magyar DJ-k: 

Gelka, Route 8, Sazabio, Zagar, Pizza Amore, Aiwa, Galactic Jackson, A I W A, Peter Makto, Uffalo Steez, Stereo Palma, Metha, Sirmo, TMX, Wave Twins, Akos V, Calzedon Guy, Lick The Click, Forteba, Newik, Daniel Santiago, Kristof Kelemen, Candyman, Saint Leidal, Avika, Mira Joo, Subotage, DJ Ren, DNTE, Nora Matisse, Lank, Gabor Deutsch, Nova Gravity, Zovek, Soundbank, MC Fedora, Mill Burray, Alexandr, DJ Tertön, tshabee, 

 

Szerencsére a magyar DJ-k híre külföldre is elér, ezért sok nemzetközi név is csatlakozott már: Seven Davis Jr., Nuage, Paradiso Rhythm, Oscuro, George Solar, Razoof, Beach Messiah, Jon Kennedy, Christian Brebeck, Luc Forlorn, Gabriel Le Mar, Henrii, DJ Whipr Snipr

 

Szóval lényeg, hogy nem éri meg kockáztatni. A zene és a buli is akkor az igazi, ha végig szól. Túltolás nélkül. Mindig.