Rekordmennyiségű útdíjfizető eszközt vásároltak idén

forrás: Prím Online, 2018. december 18. 12:30

A Magyarországon idén öt éves elektronikus útdíjfizetési rendszer 2018-ban rekordévet zárhat: az egyik legnagyobb bevallási közreműködőként számon tartott i-Cell Kft. ugyanis csak az idei évben több mint 10.000 elektronikus útdíjfizető készüléket értékesített, míg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. már a százezredik ügyfelét köszönthette, aki szintén i-Cell-es eszközzel regisztrált a HU-GO rendszerbe. A rekordmennyiségű ügyfél és eladott eszköz azt mutatja, hogy az elektronikus útdíjfizetési rendszer fennállása óta folyamatosan nő a kereslet az útdíjfizetés során megbízhatóan és stabilan működő eszközökre és szolgáltatásokra egyaránt.

Az i-Cell Kft. idén 20 éve foglalkozik telematikával, míg az elektronikus útdíjszedési rendszer 2013-as indulása óta bevallási közreműködőként szavatolja az útdíjfizetés szabályos és kényelmes módját. A magyar tulajdonú telematikai vállalat az e-útdíj rendszer indulása óta rengeteg időt és energiát fektetett az OBU-eszköz stabil és megbízható működésének biztosításába, a körültekintő eszközhasználattal, valamint az útdíjbírságok megelőzésével kapcsolatos edukációba, aminek eredményeképp folyamatosan növelni tudja eladásait. Ezt bizonyítja, hogy a vállalat az idei évben már több mint 10.000 OBU S550 fedélzeti eszközt értékesített, ami a tavalyi eladási statisztikához képest rekordnak számít. A cég ezzel együtt már több mint 45 ezer OBU S550 fedélzeti eszköz működését felügyeli napi szinten. 

 

 

„Az útdíjbevallásra alkalmas fedélzeti eszközt tudatosan fejlesztettük az elmúlt években: a gyártási és szervizháttér folyamatos erősítésének, az edukációs videóknak és a két éves jótállás biztosításának köszönhetően láthatóan egyre többen választják a cégünk és viszonteladóink által forgalmazott készüléket. Az eszköz stabil működése és a kiemelkedő terméktámogatási háttérmunka elősegítette, hogy idén több mint tízezer eszközt értékesíthettünk. A tízezredik készüléket régi partnerünk, az Almádi Textil Kft. vásárolta meg, akinek az OBU S550 eszközt személyesen, egy oklevél kíséretében adtuk át. A következő évek során is egyik kiemelt célunk lesz elősegíteni a minél biztonságosabb útdíjfizetési eljárást.” – mondta Farkas Károly, az i-Cell Kft. operatív igazgatója.

 

Az i-Cell Kft. 2018-ban százmilliós nagyságrendű szakaszjegyet közvetített, és már több mint 13.000 cég tartozik partnerei közé. A vállalat által felügyelt OBU S550 eszközök csak az idei évben 4224 órát voltak bekapcsolva, és nagyságrendileg 423 millió kilométert tettek meg, ami körülbelül a Föld Naptól mért távolságának háromszorosa.