A holnap konyhája mutatkozik be a CES-en

forrás: Prím Online, 2018. december 29. 09:17

Az LG Electronics (LG) új fejezetet nyit az okos konyhai megoldások terén a 2019-es CES szakkiállításon. 

A vállalat szerint a magasabb szintű kulináris élmény megteremtésében fontos szerepet játszanak majd a külső partnerek – e kezdeményezést a Drop KitchenOS platform fejlesztőjével, a Droppal kötött együttműködés is bizonyítja. A konyhai eszközök – például sütők – okosotthon-rendszerekbe történő még hatékonyabb integrációjával az okoskonyha még vonzóbbá válhat a fogyasztók számára.

 

A Droppal kötött megállapodással tovább bővül az LG okoskonyha-megoldásokkal foglalkozó partnereinek listája, amelyen az Innit és a SideChef is megtalálható. A szorosabb együttműködések révén az LG okos konyhaművészeti ajánlások széles választékához biztosít hozzáférést a vásárlóknak, melyekkel még változatosabb ételek készíthetők. Az LG okoskonyha-hálózatba kapcsolt sütői, hűtőszekrényei és mosogatógépei képesek összehangolva dolgozni azért, hogy az ételkészítés és a mosogatás egyszerűbbé váljon.

 

 

Az LG intelligens konyhai termékkínálatába az LG az XBOOM AI ThinQ WK9 Smart Display elnevezésű készülékét is felvette, hogy a felhasználók még kényelmesebben férjenek hozzá az okosreceptekhez. Ez a képernyővel el-látott, nagyteljesítményű sztereó hangszóró a beépített mesterséges intelli-gencia révén kényelmessé teszi a főzést, hiszen az ételkészítés során a Google hangalapú asszisztensét is segítségül hívhatjuk. A 8 hüvelykes érintőképernyőn több ezer személyre szabott receptet érhetünk el az Innit adatbázisából, így kevés érvünk marad az étterembe járás mellett.

 

Az LG az okoskonyha-portfólió további tagjai – az InstaView ThinQ hűtősze-krény és a QuadWash mosogatógép – mellett forradalmian új sörkészítő gépét, a HomeBrew-t is bemutatja a 2019-es CES szakkiállításon. Az LG okoskonyha-felhasználók így akár egy hideg, saját maguk által elkészített sör mellett böngészhetik receptjeiket a hűtőszekrény beépített képernyőjén. Amint megtaláltuk a megfelelő receptet, továbbíthatjuk azt a sütőnek, ami a leírást követve az előírt hőmérsékletre melegszik fel. Miután az étel elké-szült, az LG kombinált sütőjének EasyClean tulajdonságának köszönhetően könnyedén eltávolítható minden olyan ételmaradék, ami az eszköz belsején rakódott le. Ugyanez az okosrecept a QuadWash mosogatógépet is tájékoztatja a megfelelő beállításról, hogy a tányérok és edények az étel elfogyasztása után tökéletesen tisztán kerülhessenek vissza a polcra.

 

 

„Korunk egyre intelligensebb konyhai készülékeit eredményező partnerségi megállapodásaink révén képesek vagyunk olyan okoskonyha-élményt nyújtani vásárlóinknak, amilyenre mindig is vágytak” – mondta Song Dae-hyun, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A technológia egyre bonyolultabbá teszi a konyhát, ezért célunk, hogy kényelmes és stresszmentes otthoni környezetet teremtsünk, melyben a családok anélkül részesülhetnek valódi kulináris élményekben, hogy étterembe kellene járniuk vagy ételfutárt hívniuk.”

 

A 2019-es CES látogatói maguk is megtekinthetik az LG intelligens konyhai megoldásait január 8. és 11. között, a Las Vegas Convention Center #11100-as standján.