A Zyxel új eszközét a nagyobb távolságok lefedésére tervezték

forrás: Prím Online, 2019. február 25. 10:10

A tajvani Zyxel bejelentette legújabb, egyetemi campusok és kkv-k részére készített XS3800-28 modelljét, A 10 gigabites aggregációs switch eszköz zökkenőmentes teljesítménnyel, rugalmassággal és stabilitással képes lefedni nagyobb távolságokat is.

 

Maximális rugalmasság, kellő szabadság a beállításokhoz

A 8 kombinálható portnak köszönhetően ez a sokszínű switch képes akár 24 10G SFP + száloptikát vagy 12 10G RJ-45 réz alapú vezetéket is kezelni. Ez a testre szabhatóság kellő szabadságot ad ahhoz, hogy az intézmény kiválassza az igényeinek legmegfelelőbb hálózati beállítást, ha pedig újrakonfigurálásra van szükség, az is gond nélkül megoldható.

 

„Azt akartuk bebizonyítani, hogy egy hálózati eszköz alkalmazkodó képessége és konfigurációs lehetőségei legalább olyan fontosak, mint a sokat emlegetett specifikációk, például a teljesítmény és a sebesség” - mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője. “Az XS3800-28 egy jövőbetekintő megoldást jelent az oktatási intézmények és KKV-k rendszereinek hálózati szükségleteihez.” - tette hozzá.

 

 

Tökéletesen passzol a nagy területekhez

Az XS3800-28 fokozott switching kapacitásával, nagyobb L3 routing hálózatával, és CPU teljesítményével tökéletesen illeszkedik a kiterjedt aggregációt igénylő telepítések esetéhez. Azokban a hálózatokban, ahol fontos az alacsony látencia és a nagy sűrűségű 10G gerinchálózat, egy ilyen kaliberű aggregációs switch nélkülözhetetlen. Téves konfiguráció esetén egy gombbal a készülék azonnal visszaállítható, míg a kettős tápegység alapvető biztonsági hálóként szolgál abban az esetben, ha az elsődleges áramellátó egységnek gondja akadna. 

Multi-gigabit a jövőállóságért

A switch multi-gigabites képességével elengedhetetlen eszköze az oktatási intézmények és üzleti vállalkozások számára, akik a legmagasabb szintű hálózati funkcionalitást várják el. A réz portok 100M, 1G, 2.5G, 5G, és 10G sebességet is támogatnak, így ez az agilis switch képes megakadályozni a kapcsolat visszaminősítését és a feltorlódást, ami gyakran előfordul más 2.5/5G-képes termékeknél. Mindemellett CAT5e kompatibilis, így nincs szükség drága CAT6 kábelek beszerzésére sem.