Március végéig lehet még jelentkezni az idei Siemens Press Awardra

forrás: Prím Online, 2019. március 4. 13:50

A korábbi évekhez hasonlóan a Siemens idén is meghirdette regionális újságírói pályázatát, a Siemens Press Awardot, ám a jelentkezési határidő most rövidebb: a publikációkat március 31-ig lehet beküldeni. A téma továbbra is a digitalizációhoz kapcsolódik, a szervezők a városok, az ipar és az energetika digitális jövőjével foglalkozó újságírói munkákat várják. A pályázatra bárki nevezhet, akinek a megjelölt témában 2018. augusztus 1. és 2019. március 31. között jelent meg munkája, érdemes tehát előkeresni a releváns publikációkat.

A benyújtott pályázatokat elsőként a hazai zsűri értékeli. A magyar zsűritagok között szerepel egy egyetemi szakember, két elismert újságíró, a tavalyi pályázat hazai nyertese és egyben egyik nemzetközi díjazottja, valamint a Siemens egy képviselője. A hazai zsűri a három legjobb magyarországi pályázatot díjazza majd. Az első helyezett továbbjut a regionális döntőbe, ahol nemzetközi zsűri értékeli és választja ki a közép- és kelet-európai régió három legkiemelkedőbb publikációját. A versenyt záró bécsi gálaesten hirdetik ki a nyerteseket, akik a nemzetközi elismerésen túl fejenként 1000 euróval térhetnek haza.

 

A Siemens ezen a versenyen keresztül szeretné szélesebb körnek is bemutatni, hogy a régió újságírói hogyan látják a városok, az ipar és az energetika digitális jövőjét.

 

A pályázatra vonatkozó részletes információk – a részvételi szabályzat, a jelentkezéshez szükséges információk – a www.siemens.hu/pressaward2019 oldalon érhetők el. A pályamunkák beküldési határideje 2019. március 31.