A Dell EMC továbbfejleszti a világ legsikeresebb szerverportfólióját

forrás: Prím Online, 2019. április 23. 18:02

A Dell EMC bejelentette a világ legsikeresebb szerverportfóliójának legújabb fejlesztéseit. A Dell EMC PowerEdge-szerverek megnövelt felügyeleti lehetőségeket, biztonságot, teljesítményt és skálázhatóságot kínálnak az ügyfelek mindennapi és nagy kapacitásigényű terheléseihez. A PowerEdge-szerverek és az OpenManage rendszerfelügyelet fejlesztései együttesen egy biztonságos, skálázható számítástechnikai platformot alkotnak, amely tökéletes alapot biztosít a felhő alapú, analitikai vagy szoftver alapú adatközponti kezdeményezéseknek. 

„A szervezeteknek egyre több adatot kell kezelniük, ezért fejlettebb alkalmazásokra van szükségük, hogy pontosabban átlássák azokat, valamint elősegítsék a digitális átállás folyamatát. Az iparágvezető PowerEdge szerverportfólió fejlesztésével ügyfeleink további automatizálási, szabályozási és biztonsági szolgáltatásokhoz jutnak a nagyobb teljesítményű, alacsonyabb válaszidőt biztosító rendszereken” – mondta Ashley Gorakhpurwalla, a Dell EMC szerver- és infrastrukturális rendszerekért felelős részlegének elnöke.

 

Az IDC legutóbbi felmérése szerint a Dell EMC továbbra is őrzi első helyét az x86 szerverek rangsorában mind a forgalom, mind pedig az eladott darabszámok terén, miközben 2018-ban minden korábbinál nagyobb volt a kereslet ezekre a termékekre. Az elemzőcég kutatása szerint a szervergyártók bevételei 2018 negyedik negyedévében 12,6 százalékkal, 23,6 milliárd dollárra nőttek az előző év hasonló időszakához képest, így egymás után az ötödik negyedévben volt tapasztalható kétszámjegyű bővülés, és ez volt a legnagyobb bevételt hozó negyedév az iparág történetében. Az x86 szerverek szegmensében a Dell EMC az elmúlt két év során a hatodik egymást követő negyedévben ért el egyedül vagy megosztva 1. helyet a bevétel és az eladott egységek terén.

 

„Várakozásaink szerint az informatikai rendszerek és a szolgáltatásfelügyeleti szoftverek piaca 2023-ig 7 százalékkal fog bővülni. Ennek oka az egyre összetettebb helyszíni, privát felhős, nyilvános felhős és többfelhős környezetek automatizált és hatékonyabb felügyelete iránti növekvő igény. Meglátásunk szerint a Dell Technologies az OpenManage csomag folyamatos fejlesztésével hatékony platformot alakított ki az ilyen modern, dinamikus informatikai infrastruktúrák kezelésére” – Tim Grieser, az IDC Research rendszerfelügyeleti szoftverekért felelős alelnöke.

 

Fejlett infrastruktúra, összetett terhelésekhez 

A Dell EMC PowerEdge szerverek egy automatizált, biztonságos és skálázható platformot biztosítanak, és megfelelő egyensúlyt kínálnak a vállalatok számára a műveleti hatékonyság és a stratégiai kezdeményezések között. Ez különösen azokat a szervezeteket segíti, amelyeknek szigorú szolgáltatásiszint-szerződéseknek és gyakran változó üzleti elvárásoknak kell megfelelniük, miközben új terheléseket kell üzembe helyezniük.

 

A Dell EMC PowerEdge és a Dell EMC OpenManage rendszerfelügyelet több lehetőséget kínál a szerverinfrastruktúra kezelésére és a kockázatok csökkentésére, emellett jobb teljesítményt és skálázhatóságot nyújt. Az OpenManage FlexSelect Manage és a FlexSelect Secure két új szolgáltatás, amelyek rugalmasabbá teszik a PowerEdge rendszerek kezelését és védelmét. Számos új előnyre és képességre számíthatnak az ügyfelek:

 

Nagyobb szabályozhatóság

 

 

Megnövelt biztonság

 

Megnövelt teljesítmény és skálázhatóság

 

Az új funkciókat a Dell EMC OpenManage rendszerfelügyelet-portfólió teszi lehetővé és támogatja, tovább egyszerűsítve az infrastruktúra kezelését az ügyfelek számára. Az iDRAC a PowerEdge portfólió egyik alapvető eleme, amellyel a szerverek üzembe helyezését, konfigurálását, frissítését és karbantartását lehet automatizálni.

 

Elérhetőség