A Fujitsu közvetlenül elérhetővé teszi a felhőszolgáltatásokat az ügyfelek környezetében

forrás: Prím Online, 2019. május 14. 17:43

A PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack integrált rendszerrel a Fujitsu ügyfelei akár a telephelyükön futó feladatoknál élvezhetik a számítási felhő reagálókészség, költségszabályozás és gyors ütemű innováció terén nyújtott előnyeit. A PRIMEFLEX integrált rendszerek portfóliójának mától elérhető, legújabb tagja segítségével egyszerűen hozhatnak létre robusztus, mégis rugalmas hibrid környezeteket alaprendszereik gördülékeny üzemeltetéséhez.

A szervezetek folyamatosan keresik az új és jobb módszereket ahhoz, hogy IT-infrastruktúrájukkal ki tudják szolgálni az új igényeket. Az adatszuverenitás, a biztonság, a megfelelés és a teljesítmény folyamatos kézben tartása, valamint a modern alkalmazásfejlesztés támogatása egyre komplexebbé teszi működésüket. Ma már teljes körűen ki tudják aknázni a nyilvános felhő képességeit úgy, hogy közben a Fujitsu átfogó PRIMEFLEX integrált rendszerportfóliójának legújabb tagjával a legkritikusabb rendszereiket házon belül tartják.

 

A komplex hibrid IT-környezetek integrálása és felügyelete terén szerzett mélyreható tapasztalatai elismeréseképpen a Fujitsu az Azure megoldások hivatalos globális rendszerintegrátora. Átfogó Azure portfóliója legújabb eleme a PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack, amely a szerverek, tárolók, hálózati csatlakozási megoldások és szoftverek teljes körűen tesztelt, üzemkész csomagját biztosítja az Azure szolgáltatások egyszerű bevezetéséhez a helyi adatközpontban.

 

A PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack a Microsoft Hyper-V klaszterkörnyezetekre optimalizált, nagy teljesítményű és energiahatékony Fujitsu PRIMERGY szerverinfrastruktúrára épül. A kiváló virtualizációs teljesítményt nyújtó PRIMERGY szerverek csökkentik a TCO-t, továbbá kedvező energiafogyasztásukkal minimumra szorítják a hőkibocsátást, és a hűtési és energiaköltséget is mérséklik. 

 

A Fujitsu rugalmas Microsoft-licenclehetőségeket kínál a felhőszolgáltatásokhoz – például igény szerint finanszírozható (pay-as-you-go) fogyasztási és kapacitásfelhasználási modelleket, biztosítva ezzel a szolgáltatás egységességét a helyszíni és nyilvános felhőkörnyezetekben. A további lehetőségek között szerepel a Microsoft Azure-kompatibilis köztesszoftver szállítása, a helyszíni adatmentés integrálása ETERNUS CS adattárolási célgépek felhasználásával, valamint hibrid és hosting-szolgáltatások nyújtása az Azure környezethez.