Rekordot döntött az idei Drónfesztivál

forrás: Prím Online, 2019. május 16. 15:37

Egyre nagyobb az érdeklődés a drónok iránt: a Korzó által megrendezett Drónfesztivált több mint ezren választották a hétvégi programjuknak. Május 11-én Óbudán drónsimogató, e-sport sarok, drónverseny, közönségtalálkozók, és számos szakmai program várta a látogatókat.

A drónversenyen idén is bárki kipróbálhatta magát, aki kíváncsi volt az eszközök gyakorlati használatára, a profik pedig saját drónjaik tudását is bemutathatták. A verseny sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az előző évhez képest háromszor több nevezés érkezett a mérkőzésekre. 

 

„Idén három versenypályával és számos drónsimogatóval készültünk, és így a drónhasználat praktikus hátterével is megismerkedhettek a látogatók. Célunk, hogy a drónozás élménye ne csak látvány legyen, hanem egy olyan megfogható és elérhető technológia, amit bárki ki tud próbálni” - mondta el Daubner Csaba, a DroneSys ügyvezetője, az esemény szakmai partnere. 

 

 

A szakértő hozzátette, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a drónok helyes használata iránt. Csak idén már több mint 1200-an vettek részt a vállalat drónakadémiáján, ahol mindent megtudhatnak a résztvevők a drónokról és azok biztonságos használatáról. A drónokról az is elmondható, hogy átlagosan két fő csoport keresi: a kezdők és a fiatalabb generáció elsősorban saját használatra, kíváncsiságból próbálja ki a technológiát, míg a másik csoport szakmai tevékenységét segítő céllal keresi a számára legmegfelelőbb darabot. 

 

A Drónfesztiválon az eszközök repülési sebességével kapcsolatban az is kiderült, hogy bár azok más-más technológiai paraméterrel rendelkeznek, egy áltagos drón is képes 60-70 km/órás sebességgel repülni, így városi környezetben egy biciklistát vagy autót könnyen tudnak követni.

 

„A Korzó programjainál mindig arra törekszünk, hogy olyan lehetőségeket kínáljunk a látogatók számára, amik egyediek és az egész család számára izgalmasak lehetnek. Ez a rendezvény az egyik legnagyobb eseményünk, ami magában hordozza az innovációt és az edukációs törekvéseinket is. A következő években még több olyan fesztivált tervezünk az ország különböző pontjain, ahol a kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a egyedi programokat” - emelte ki  Philippe Beurtheret, a Ceetrus Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a Drónfesztivál megálmodója.

 

Fotók: Túri Márton