Új operatív szakmai vezető a norvég befektetési csoport élén

forrás: Prím Online, 2019. június 26. 12:05

Operatív igazgató kijelölésével erősíti befektetéseit, a Nyugat-Balaton régióban aktív norvég befektetési csoport, a Central European Aviation Claster (CEAC). A társulás első - 4,8 milliárd forintos - projektje egy nemzetközi pilóta iskola felállítása, a Hévíz-Balaton Airport területén.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kooperációjával közösen szervezett V4 Logisztikai Fórumon jelentették be az új, operatív szakmai vezető kinevezését, Firbás György személyében. A szakember, közvetlenül a klaszter vezetője, a norvég üzletember és befektető Stig Eyde irányítása alatt végzi majd munkáját. Kiemelt feladata a norvég befektetések magyarországi munkafolyamatainak a felügyelete lesz.

 

 

A képen Stig Eyde (bal) és Firbás György (jobb) látható

 

A CEAC első befektetése egy nemzetközi pilóta iskola megalapítása a Norwegian Pilot Flight Academy partnerségével, a Hévíz-Balaton Airport területén. A 4,8 milliárd forint értékű projekt még idén novemberben elindul. A befektetés magába foglalja a szükséges eszközök, repülőgépek, repülőgép-szimulátorok beszerzését, valamint hangárépületek, irodák, osztálytermek és hallgatói szállások kialakítását. A CEAC a pilóta iskola mellett további befektetéseket tervez a Nyugat-Balaton régióban (ICAO:LHSM, IATA:SOB), mely érdekében folyamatosan bővíti a cég menedzsmentjét, a CEAC hosszú távú magyarországi jelenlétben gondolkozik. 

 

A CEAC és a magyarországi partnerei közötti tárgyalások és szerződés előkészítések, megkezdődtek. A budapesti központban tevékenykedő operatív szakmai vezető legfontosabb feladatai közé tartozik a helyi szervezetek szerződésének megkötése, a mindennapi ügymenet zökkenőmentes irányítása és a folyamatos kapcsolattartás a CEAC elnökségével.