Városnéző túra a Hipernet TúraBOT segítségével

forrás: Prím Online, 2019. július 14. 13:39

Mit csinál egy Columbo szobor Pesten? Mi történhet, ha valaki elsétál Szegeden Dankó Pista szobra mellett? És vajon miért terelte Jókai a teheneit minden évben a nyolckerből Hűvösvölgybe? 

A Telenor chatbotja, a Hipernet TúraBOT csavar egyet a monoton városi sétákon, és a Facebook Messenger segítségével az ország 5 városának rejtett történeteit, érdekes helyeit mutatja meg a Hosszúlépéssel együtt megalkotott izgalmas városnéző túrákon.

 

Kulturális érdekességekért, régi korok lebilincselő történeteiért könyvtárakhoz, múzeumokhoz, valamint az internethez fordulnak az emberek, és teszik ezt az utóbbi években egyre többen. A múlt kincseinek újrafelfedezése felüdülés az információdömpingben, a Telenor pedig arra gondolt, hogy idén nyáron felfedezésre hívja az embereket, hogy megmutassa, a Hipernet mennyi mindenre ad lehetőséget: például olyan élményekre, amelyekről lehet, hogy nem is tudunk, pedig karnyújtásnyira vannak. Mindezt egy kézenfekvő eszköz és platform: a mobil és a chat segítségével, amit a legtöbben nap mint nap használnak.

 

 

A Hipernet TúraBOT chatrobot alkalmazás a Facebook Messenger appban bárki – tehát nem csak Telenor-előfizetők – számára ingyenesen elérhető, és a Hipernet TúraBOT névre keresve, vagy a https://m.me/HipernetTuraBOT linkre kattintva indítható el. Öt városban: Balatonfüreden,  Budapesten, Debrecenben, Szegeden és Pécsett kínál fel összesen 13 városnéző túrát, amelyeket a chatbottal való üzenetváltások segítségével lehet végigjárni.

 

A túraútvonalakat a Telenor szakmai partnere, a budapesti tematikus sétákat szervező Hosszúlépés állította össze. Az egyes állomásokról hosszadalmas kutatómunka során összegyűjtött érdekes információkat – például gerillaszobrok, drámai helyszínek, építészet, popkulturális izgalmak – pedig egy lelkes,  fotósokból, illusztrátorokból és szövegírókból álló csapat formált át szórakoztató és informatív audiovizuális tartalommá.

 

Az idegenvezetést a chatbot-üzenetek biztosítják: az állomások között térképek, fotók és gifek navigálnak, a pontokhoz megérkezve pedig kiválaszthatjuk, hogy meghallgatni vagy inkább röviden elolvasni szeretnénk az adott látnivaló történetét. Az egyenként 2-2,5 kilométeres séták kényelmes sétatempóban nagyjából másfél-két óra alatt bejárhatók, ami pont elég arra, hogy ha kicsit más szemmel nézzük a környezetünket, már ilyen rövid idő alatt is rengeteg élménnyel legyünk gazdagabbak.

 

A Hipernet TúraBOT ingyenesen elérhető, de használatához wifi- vagy mobilinternet-elérés szükséges; az utóbbi a felhasználó tarifacsomagja szerinti költségekkel járhat.

 

A Hipernet TúraBOTról készült videó: