Ha nagy leszek, festő leszek

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 8. 14:27

Az idei Campus Fesztivál újdonsága volt, a CAMPUS ART, ahol a résztvevők megismerkedhettek a művészetek színes világával és kipróbálhatták, hogy melyik művészeti ág az, ami leginkább nekik való. A sok kisgyerek hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a képző-, ipar-, zene, szín táncművészet és a fotózás világába.

A festészet világába az Alkotásutca csapata vezette be az érdeklődőket, és több mint 60 kisgyerekkel együtt egy két vászonból álló hatalmas képet is készítettek, mely a fesztivál hangulatát örökítette meg. Ki tudja, hogy az alkotók között volt-e hazánk majdani nagy festőművésze? Ha nem is, akkor is hatalmas élmény volt a közös festés a gyerekeknek, mely ráadásul rendkívül hasznos is számukra, mivel nem csak az alkotás örömét kapják tőle, szárnyaló kreativitásuk mellett a finommotoros képességeik is nagyot fejlődnek, ha továbbra is gyakorolják magukat a festésben és rajzolásban.

 

 

A gyerekek maszatos kezekkel és csillogó szemekkel vetették bele magukat az alkotásba. Nagyon jó volt látni, hogy mekkora az érdeklődés a festészet iránt a kisgyerekek részéről, így biztos szervezünk még nekik külön is programokat az Alkotásutca élményfestésein is. - Mondta Nagy Lilla a szervezők részéről.