Sikerrel zárult az 8. Iskolakezdés együtt! segélyakció

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 2. 10:19

A nyári szünidő utolsó napján játékos foglalkozásra invitált Országos Segélyközpontjába rászoruló gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON. Az Iskolakezdés együtt! segélyakció záró rendezvényén ők kapták meg a kezdeményezés kapcsán kiosztott utolsó tanszercsomagokat. A vidám gyermekprogramba és az adományok átadásba bekapcsolódott Wolf Kati, a kampány arca, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, továbbá Károlyi Zsuzsanna, az akció támogató partnere, az E.ON Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. 

Az E.ON figyelemfelhívó kampánnyal és munkatársi gyűjtéssel segítette az akció sikerét, továbbá 5 millió forintot adományozott a segélyakció célkitűzéseire. „Amikor egy kisgyerek elindul az iskolába, a szíve csordultig van izgalommal. A táskájában lévő tanszerek nem csak kellékek, hanem magukban hordozzák a készülődést, a válogatás izgalmát, az új eszközök illatát. A teli iskolatáska egy esély az elérhető álmok felé. 

 

 

Mi szeretnénk megadni azoknak a segítséget, akik nehézséggel indulnak az iskola felé. Adunk és kapunk is, hiszen egy boldog gyermekmosoly igazi érték” – mondta el Károlyi Zsuzsanna az E.ON marketing és kommunikációs vezetője az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli Szociális és Fejlesztő Központjában rendezett eseményen.

 

Az energiavállalat bejelentette, az iskolások mellett az óvodát kezdő kisgyerekekre is gondoltak – a jövő hét folyamán további 5 millió forint értékben, 500 óvodakezdő csomaggal is támogatja az E.ON az örömteli évkezdést, az óvodások új életszakaszba lépését. Az ajándékok az ország számos pontjára eljutnak, az első csomagokat jövő héten, Kaposváron vehetik át a kisgyermekek.

 

 

Gáncs Kristóf megköszönte a vállalat adományát, majd az idén már 8. alkalommal elindított kampány bő két hetét összegezve kifejtette: egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az adománygyűjtéshez. A terv összesen 10 millió forint összegyűjtése volt, amelyből a Segélyszervezet 1000 gyermek számára tud fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani. A támogatott gyermekek elsősorban a Segélyszervezet intézményeiben élő, illetve a központok látókörében élő családok gyermekei. A kommunikációs igazgató kifejtette: az 1000 táska megtöltéséhez szükséges forráson felül beérkezett adományból egyrészt évközben is segítenek iskolaszerekkel rászoruló családokat, másrészt a gyermekek felzárkóztatását egész évben elősegítő „Kapaszkodó” gyermekfejlesztő programjára fordítja a segélyszervezet (www.segelyszervezet.hu/kapaszkodo). Az 1000 magyarországi csomagon túl vajdasági, erdélyi és kárpátaljai rászoruló családok gyermekeit is segíti az Ökumenikus Segélyszervezet – tette hozzá Gáncs Kristóf. 

 

 

A rendezvényen részt vevő gyerekek számára külön öröm volt, hogy olyan hírességtől vehették át a tanszereket személyesen, mint Wolf Kati, aki az Iskolakezdés együtt! kampány arca és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó. Az ezredik csomag átadása után az énekesnő köszönetet mondott minden adományozónak, aki a 1353-as adományvonalon, a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon vagy tárgyi adománnyal segítette a rászoruló gyerekek tanévkezdését az elmúlt hetekben.