Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 3. 13:26

A Gartner kutatói immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben. A kiberbiztonsági céget végrehajtási képessége és technológiai víziója alapján értékelték a jelentésben. 

A díj elnyeréséhez a piaci állapotok teljes megértése, a nagyvállalati stratégiák (marketing, eladási, termék, iparági, földrajzi) professzionális kidolgozása és alkalmazása, a megfelelő vállalati modell valamint a folyamatos innovációs törekvések szükségesek. 

 

A Gartner Magic Quadrant elemzésében alkalmazott értékelési paraméterek és a hozzájuk tartozó kritériumok:

 

„Véleményünk szerint hatalmas eredmény az ESET számára, hogy tavaly egyedüli kihívóként jelentünk meg a Gartner Magic Quadrant elemzésében. Az idei ismételt elismerés pedig azt bizonyítja, hogy továbbra is elkötelezetten a legjobbra törekszünk a végpontok védelme, illetve a fertőzések és támadások felderítése és elhárítása terén is” – mondta Ignacio Sbampato, az ESET üzleti igazgatója. "Büszkék vagyunk arra, hogy fejlett kutatásaink eredményeinek köszönhetően olyan megoldásokat dolgozhatunk ki, amelyek folyamatos és átfogó védelmet nyújtanak a vállalatok számára.  Véleményünk szerint az elért helyezésünk híven tükrözi folyamatos növekedésünket globális szereplőként az információbiztonság világában.”

 

„Tavaly óta az ESET megerősítette vállalati termékkínálatát az ESET Enterprise Inspector végponti felderítő és reagáló eszközzel valamint az ESET Dynamic Threat Defense felhő-alapú szimulációs (sandbox) megoldással, amelyek így teljes végpontvédelmi platformot biztosítanak vállalati ügyfeleinknek a világ minden táján. Ez az ESET növekedési stratégiájának része, amelynek célja, hogy jobban kiterjeszthessük jelenlétünket a vállalati szegmensben” – tette hozzá a szakember.

 

Az ESET szerint a második évben is megszerzett Challenger pozíció bizonyítja, hogy termékei egyszerűen használható, folyamatos és átfogó végpontvédelmet biztosítanak a vállalkozások számára, valamint tükrözi a cég növekvő piaci részesedését az olyan kiemelt szegmensekben, mint a nagyvállalatok, kis- és középvállalatok és az otthoni felhasználók. Az ESET büszke termékeinek magas felismerési arányára és alacsony rendszerterhelésére, valamint a terméktámogatási szolgáltatásaik minőségi színvonalára, és úgy véli, hogy a Gartner Magic Quadrant elemzésében elért helyezése jól mutatja, hogy mennyire elkötelezett a lehető legmagasabb szintű szolgáltatás nyújtása iránt.

 

 

Az ESET számos egyedi technológiát alkalmaz a fenyegetések felderítésére és az ellenük való védekezésre, amelyek közvetve hatással vannak a piaci elemzők értékeléseire is: