Látássérültek segítése mobil applikációval

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 7. 12:30

A Honor nemzetközi okostelefon-gyártó a 2019-es IFA kiállításon bejelentette a PocketVision alkalmazást, amely mesterséges intelligenciával igyekszik segíteni a látássérült embereknek az olvasásban. 

Az Egészségügyi Világszervezet szerint nagyjából 1,3 milliárd ember él valamilyen látással összefüggő problémával. A PocketVision a Honor 20 Pro mesterséges intelligenciáján és négy kameráján keresztül hordozható és megfizethető alternatívát nyújt a nagyítókkal vagy egyéb, olvasást segítő eszközökkel szemben.

 
Az alkalmazást az Eyecoming fejlesztette, és három fő funkcióval bír:
 
 „A Honornál olyan innovatív megoldásokat keresünk, amik pozitív hatással bírnak világunkra” – mondta George Zhao, a Honor elnöke. „A Honor 20 Pro mesterséges intelligencia által vezérelt funkcióit és kiváló kameráját kihasználva a PocketVision hordozható és megfizethető megoldást nyújthat bizonyos látással összefüggő problémákra. Az alkalmazáson keresztül szeretnénk megkönnyíteni a mindennapokban rendszeresen előforduló szövegek elolvasását.”
 
A Honor 20 Pro 48 MP-es kameráját mesterséges intelligencia támogatja, ami nappali és éjszakai fényviszonyok közt is éles képeket készít, a közeli felvételek részletgazdagságáról pedig a 8 MP-es telefotó kamera gondoskodik. A készülékben 7nm-es gyártástechnológiával készült Kirin 980 AI lapkakészletet, 4.000 mAh-s akkumulátort, 256 GB tárhelyet találunk, a magával ragadó hangzásról pedig a Histen 6.0 technológia 9.1 virtuális térhangzása gondoskodik.
 

 “Az okostelefonok a látássérültek hétköznapjaiban is egyre nagyobb szerepet kapnak. A PocketVision alkalmazás mindig kéznél lévő akadálymentesített megoldást jelenthet a felhasználók számára. Segítségével bármilyen szöveg olvasható formátummá alakítható, így a mindennapok során nagyobb függetlenséget biztosít használójának.” - tette hozzá Robin Sprinks, az RNIB innovációs és technológiai menedzsere.
 
A PocketVision a mai naptól díjmentesen letölthető a Huawei AppGallery-ből. Az alkalmazás támogatja az angol, a portugál, a német, a spanyol, az olasz és a kínai nyelveket.